Var det godt nok?: Rapport om regionens ambulanceudbud er på trapperne

Bios overtog ambulancekørslen på blandt andet Fyn den 1. september 2015. Knap et år senere gik selskabet konkurs. Fredag offentliggør regionen evaluering af processen omkring regionens ambulanceudbud.

Var det godt nok?: Rapport om regionens ambulanceudbud er på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var Region Syddanmarks ambulanceudbud, der førte til kaos og konkurs, ordentligt skruet sammen? Det får vi svaret på fredag, hvor evalueringsrapport lægges frem.

Fredag klokken 10.00 offentliggør Region Syddanmark en evaluering af regionens eget ambulanceudbud, der i første omgang førte til, at det hollandsk baserede ambulancefirma Bios overtog ambulancekørslen efter Falck i det meste af regionen.

Det er Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, som har gennemført undersøgelsen, der blandt andet skal fokusere på "at opsamle viden og erfaringer fra udbuddet og på at vurdere, i hvilket omfang processen har undersøttet regionsrådets overordnede målsætninger om økonomisk effektivitet/konkurrence, forsyningssikkerhed og kvalitet", som der står i kommissoriet.

Bios blev valgt i efteråret 2014 efter en udbudsproces indledt tilbage i 2011. Yderligere en operatør blev valgt til at varetage kørslen i Trekantområdet, det Falck-ejede Responce.

Bios og Responce blev begge valgt, i høj grad fordi udbuddet var skruet sammen på en måde, hvor økonomien (det billigste tilbud) blev vægtet med hele 50 procent, mens parametrene kvalitet og forsyningssikkerhed blot blev vægtet med 25 procent.

Samlet set betød valget af Bios og Responce, at Region Syddanmark - og dermed skatteborgerne - ville spare 655 millioner kroner hen over en 10-årig periode sammenlignet med prisen på den foregående kontrakt mellem regionen og Falck.

Imidlertid havde Bios store problemer med etableringen og senere drift af ambulancekørslen i Syddanmark. Ifølge Bios - og til en hvis grad også regionen - fordi den foregående operatør, Falck, brød konkurrrencelovgivningen og spændte ben for Bios' muligheder for at rekruttere det nødvendige antal reddere.

Den sag er lige nu ved at blive undersøgt af Forbruger- og Konkurrencestyrelsen.

I slutningen af juli 2016 blev Bios' danske selskab erklæret konkurs af Skifteretten i Odense, efter at Bios uretmæssigt havde modtaget dobbeltbetaling på 31,6 millioner kroner, som virksomheden ikke var i stand til at tilbagebetale til Region Syddanmark.

Umiddelbart efter overtog regionen Bios' kørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland i det nyoprettede regionale selskab Ambulance Syd. Responce kører fortsat i Trekantområdet.

Følg med på Fyens.dk fredag fra klokken 10.00.

Var det godt nok?: Rapport om regionens ambulanceudbud er på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce