Vandstand sænket i Tøndermarsken


Vandstand sænket i Tøndermarsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmændene er ved at sænke vandstanden i den fredede Tøndermarsk til skade for fuglelivet. Ornitologerne forlanger indgreb,

Vandstanden i store dele af den unikke Tøndermarsk er blevet sænket i dette forår, fordi landmændene har uddybet de render, der kan lede vandet væk fra området.

Det er sket, selv om en høj vandstand gavner det internationalt vigtige fugleliv i området, som er omfattet af både en dansk fredning og flere EU-direktiver, skriver Politiken i dag.

Dansk Ornitologisk Forening (DOF) kalder det en skandale. De har tidligere klaget til EU over Danmarks administration af Tøndermarsken, og i 2003 tog EU-Kommissionen det første skridt til at rejse sag mod Danmark ved EF-Domstolen.

- Danmark har drevet gæk med EU-Kommissionen, siger DOF's formand, Christian Hjorth til Politiken. Han mener, at den eneste løsning er en ny fredning af området med præcise krav til driften, herunder vandstanden.

Det er Tønder Kommunes ansvar, at områdets tilstand ikke forringes, og miljøminister Troels Lund Poulsen (V) mødes i midten af maj med Tønders borgmester Vagn Therkel Pedersen (løsgænger).

- Vi har en meget ambitiøs aftale med Tønder Kommune om, hvordan driften af Tøndermarsken skal være, siger Troels Lund Poulsen til Politiken.

Vandstand sænket i Tøndermarsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce