Valgmaskinen er kørt i stilling


Valgmaskinen er kørt i stilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIK: Bedre uddannelse og flere arbejdspladser bliver valgkampens hovedtemaet på Fyn

Fynske unge skal uddannes bedre, og der skal skabes flere fynske arbejdspladser. På tværs af partierne bliver det hovedtemaet i den fynske del af valgkampen, som de fleste venter bliver skudt i gang i dag.

På Christiansborg er de fynskvalgte folketingsmedlemmer indstillet på, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) først på eftermiddagen vil udskrive valg til 8. eller 10. februar.

Fynboer tjener mindre

Men hvad angår de regionale valgtemaer er der ikke udsigt til større slagsmål. Tværtimod er der bred enighed om, at Fyns "efterslæb" skal indhentes.

Ikke nok med, at fynboer tjener 10 procent mindre end gennemsnittet af danskere, færre fynske unge end i resten af landet får en højere uddannelse, og ledigheden er også højere på Fyn end i landet som helhed. Desuden peger prognoser på stadig færre fynske arbejdspladser inden for landbrug, industri og håndværk.

- Når vi har set flere store fynske arbejdspladser lukke, skal vi gøre noget ekstraordinært, og jeg vil stille forslag om flere voksenlærlinge. Herudover er det vigtigt med flere forskningsmidler til Syddansk Universitet, fordi universitetet og erhvervslivet må spille bedre sammen, siger Lotte Bundsgaard (S).

Penge til forskning

Også Carina Christensen (K) vil have flere penge til forskning på universitetet.

- Mit tema i valgkampen er vækst. Det er afgørende, at vi får gjort universitetet endnu bedre, og det kan ske ved at tilføre flere midler til forskningen.

- Vi skal ganske enkelt kunne tiltrække de bedste forskere, og så skal vi sikre, at de bliver på Fyn. Endelig må vi arbejde for at få gjort iværksætteri til en fast bestanddel på universitetets skoleskema, siger Carina Christensen.

Bedre efteruddannelse

Erling Bonnesen (V) går bl.a. til valg på et løfte om bedre efteruddannelse.

- I en tid, hvor traditionelle arbejdspladser forsvinder, er det nødvendigt, at man kan omstille sig, siger Erling Bonnesen.

Også hos Anne Baastrup (SF) bliver uddannelse et hovedtema, selv om hun ikke mener, at fremtidens arbejdspladser kun er højteknologiske. Baastrup forudser flere arbejdspladser inden for turisme og gartneri.

- Og her skal medarbejdere også være topkvalificerede, siger Anne Baastrup, der vil have et ekstra godt øje til udviklingen på Sydfyn.

Det samme vil Niels Sindal (S), der nævner et samarbejde mellem Syddansk Universitet og uddannelsesinstitutioner på Sydfyn som et tiltag, der vil løfte det sydfynske område.

Lavere brotakster

Ligesom fynskvalgte VK'ere lover de fynske socialdemokrater at holde fast i forslaget om lavere takster på Storebælt. Står det til Carsten Hansen (S), så skal togpendlerne dog tilgodeses mere end i det nuværende udspil.

Poul Andersen (S) går til valg på øgede fynske trafikinvesteringer. Øverst på listen står lavere takster på Storebælt, en fremrykning af det anlægsarbejde, der skal sikre tre spor på motorvej E20, samt en støjdæmpning af motorvejen syd om Odense og ved Lillebælt.

Valgmaskinen er kørt i stilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce