Værsgo: 132.000 børn i køkkenet


Værsgo: 132.000 børn i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12.200 fynske skolebørn får madhjælp på skemaet efter ferien

Tre ud af fire grundskoler er med i Danmarks største skoleaktivitet, som hedder GoCook Smagekassen, som Coop står bag.

Projektet går ud på, at de deltagende skoler får leveret råvarer og opskrifter, og så skal de ellers i gang med madlavningen. Og det er der brug for:

- Vi mister alt for meget viden om madlavning og råvarer, og vi risikerer at få børn, der ikke kan kende forskel på en agurk og en squash, siger Bente Svane Nielsen, projektleder hos Coop for GoCook.

På Fyn har 510 klasser med i alt 12.200 børn tilmeldt sig smagekassen. De får i ugerne 43-45 en gratis kasse med råvarer og opskriftshæfter til hjemkundskabsundervisningen. Hele 72 procent af alle danske grundskoler er tilmeldt smagekassen, og det er på landsplan i alt 5.500 skoleklasser med over 132.000 børn.

- Vi er glade for at se så stor en opbakning. Skolerne har behov for godt undervisningsmateriale, og lærernes feedback viser os, at børnene får inspiration og lyst til at lave mad, siger Bente Svane Nielsen.

Undervisningsmaterialet indeholder forskellige opgaver, der skal få børnene til at prøve nye råvarer og smage umami.

- Det er vigtigt at børnene får lov til at lege og eksperimentere i køkkenet, så de som voksne har lyst til at lave lækker og sund mad. De gode oplevelser i skolekøkkenet kan være en stor motivation, siger Bente Svane Nielsen.

Coop kørte også projektet sidste år, hvor temaet var "madpakken". I år er "kartoflen" det gennemgående tema.

Værsgo: 132.000 børn i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce