Værnepligt hitter


Værnepligt hitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvaret er populært hos unge. Nedsættelsen af værnepligten til fire måneder lokker mange til, og det samme gør karrieremulighederne.

Unge er vilde med at iføre sig uniform og aftjene deres værnepligt. Særligt populært er søværnet og flyvevåbnet, hvor der er op til halvandet års ventetid. Det er især nedsættelsen af værnepligten til fire måneder og muligheden for en karriere i forsvaret, der virker tillokkende.

De mange frivillige betyder, at det ikke længere er nødvendigt for forsvaret at tvangsindkalde så mange. Mens unge på session i første halvår af 2006 skulle trækker et nummer på 18.000 eller højere for at slippe, faldt grænsen i 2007 til 15.000, mens den i første halvdel af i år nåede bunden med 10.000.

- I dag opfattes det som en normal del af tilværelsen, at man skal ind. Måske fordi forsvaret virker mere relevant, end det gjorde tidligere. De unge ved, at en karriere her giver muligheder for at komme ud i verden og gøre en forskel. Om det så er på en fiskeriekspedition i Grønland eller til Afghanistan for at bekæmpe taliban, siger Alan Damm, chef for forsvarets rekruttering.

Værnepligt hitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce