Vær ven med din nabo - og rod før tyven gør det

Få naboen til at kigge efter dit hjem, mens du er på ferie - og få det til at se ud som om du stadig er hjemme, for eksempel ved at rode.
Foto: Arkivfoto

Vær ven med din nabo - og rod før tyven gør det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af indbrud i Danmark steg med 10 procent i 2007. En måde at undgå det på er at få huset til at se beboet ud.

Lad vasketøjet daske på snoren, legetøjet flyde på græsset og radioen snurre i vindueskarmen.

Rod, for hulen. Kom indbrudstyven i forkøbet og rod, så det kan både ses og høres.

Det er muligvis noget - ja, rod - men en god nabo og en passende mængde tilrettelagt uorden er effektive våben i kampen mod de tyveknægte, der fejrer skolernes sommerferie med at tømme ferieramte boliger for elektronik og design.

Og modtræk er der brug for. Tyvene har opdaget, at vore boliger er tæt møbleret med velfærd i form af bærbare computere, fladskærme og PH-lamper.

Lejligheder ikke fredet

Sidste år blev der begået 78.782 indbrud i Danmark - året før var tallet 71.583, en stigning på 10 procent på et enkelt år.

De, der mener at vide sig sikre i en lejlighed med kun en enkelt flugtvej, må tro om igen. Ganske vist ynder tyve hjem uden naboer, men de har også fundet ud af, at også lejligheder er spækket med værdier.

9374 af 2007-indbruddene foregik i lejligheder - det er næsten en fjerdedel mere end året før.

Det er fint at installere en alarm i sit hjem, men nabohjælp kombineret med rod samt automatisk lys og lyd, er noget af det bedste, man kan tjene sig selv med.

Og så kan man agere tyv i sit eget hjem, kigge ind gennem sine egne vinduer og se, hvad der er af værdi. Det fjerner man - og så stiller man den udtrådte model af sin radio i vindueskarmen.

Vær ven med din nabo - og rod før tyven gør det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce