Vælgerne tvivler på rødt boligløfte


Vælgerne tvivler på rødt boligløfte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun hver fjerde vælger tror på Helle Thorning-Schmidts (S) løfte til boligejerne, viser meningsmåling.

Skattestoppet bliver skrottet, og boligskatterne får igen lov til at stige i takt med prisudviklingen, hvis Helle Thorning-Schmidt (S) bliver statsminister.

Det forventer 47 procent af vælgerne i en ny meningsmåling fra Gallup i Berlingske. Undersøgelsen er lavet efter De Radikales krav om at afskaffe skattestoppet fra 2016.

Selv om den socialdemokratiske formand igen og igen har lovet at bevare skattestoppet, er det kun 27 procent af vælgerne, der ifølge Gallup tror på, at det vil ske.

Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup erkender, at målingen viser, at der er grobund i befolkningen for en heftig kampagne mod S-formanden i den kommende valgkamp:

- Den skræmmekampagne, der køres fra Venstre og De Konservative med jævne mellemrum, har en form for klangbund, fordi der er nogen, der tvivler.

- Så vi er nødt til endnu mere klart, endnu hyppigere at slå fast, at vi ikke kommer til at ændre boligskatterne, siger Nick Hækkerup til Berlingske.

Selv om målingen viser en udbredt mistillid til Helle Thorning-Schmidts løfte, er det ifølge Berlingske usikkert, hvor meget hun bliver straffet af vælgerne.

Kun 12 procent af de socialdemokratiske vælgere kalder spørgsmålet for afgørende for deres partivalg. Og der er i Gallups undersøgelse præcis lige så mange af dem, der vil af med skattestoppet, som der er tilhængere.

På samme måde er danskerne som helhed delt i to lige store grupper. 35 procent af vælgerne støtter det radikale forslag, mens 34 procent er imod.

Vælgerne tvivler på rødt boligløfte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce