Vælgerne aner ikke hvem de skal stemme på


Vælgerne aner ikke hvem de skal stemme på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Rambøll-måling viser, at flere end halvdelen af vælgerne har endnu ikke besluttet, hvem de skal stemme på ved EU-parlamentsvalget 7. juni.

Om fire uger skal danskerne vælge hvilke 13 politikere, der skal repræsentere landet i EU-parlamentet. Men over halvdelen - 54,4 procent - af de vælgere, der siger, at de vil stemme, har endnu ikke besluttet sig for, hvor krydset skal sættes, viser en Rambøll-måling i Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vælgerne kender ikke kandidaterne og ved ikke hvilke synspunkter, de har, siger Marlene Wind, professor i europæisk politik ved Københavns Universitet.

De mange tvivlere overrasker ikke Jens Rohde, Venstres spidskandidat til EP-valget:

- Mange ved slet ikke, at der er valg om fire uger. Det skyldes blandt andet, at vi ikke har sat fuld gas på kampagnerne endnu, men det skyldes også, at danskerne ikke interesserer sig for, hvad der sker i parlamentet. Og det er helt fair.

Socialdemokraternes spidskandidat, Dan Jørgensen, der har siddet i parlamentet i fem år, afviser, at de mange tvivlere skal forklares med, at kandidaterne er for ukendte.

- Man undervurderer vælgerne, hvis man mener, at de kun interesserer sig for politik, hvis der er kendisser med, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er overrasket over, at mere end 54 procent af vælgerne ikke ved, hvor de skal sætte krydset.

- Men det er en positiv ansporing for dem, der skal føre valgkamp. Der er noget at slås om, og der skal kæmpes om at få folk til at tage stilling, siger han.

Ved det seneste EP-valg var stemmeprocenten 47,9. Denne gang angiver 62,8 procent, at de vil stemme.

Vælgerne aner ikke hvem de skal stemme på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce