Interaktive møder skal få unge til at stemme til regionsrådsvalget

To unge værter viser film om de dilemmaer, som regionspolitikere står over for. Og så kan unge via computeren eller deres smartphone stille spørgsmål, debattere og stemme. Imens afstemningsresultaterne og de hurtige kommentarer vises løbende på en storskærm.

Velkommen til vælgermøde for unge 2013.

Det er Region Syddanmark, som med 20 interaktive vælgermøder, vil få unge til at stemme til regionsrådsvalget til efteråret.

Ved valget i 2009 undlod halvdelen af landets unge ifølge en pressemeddelelse fra regionen at stemme ved kommunal- og regionsrådsvalget.

- Vi vil gerne vi se de unge førstegangsvælgere, at et regionsråd tager beslutninger på en lang række områder, som har reel betydning for deres hverdag, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) om initiativet.

Valgmøderne er resultatet af et nyt samarbejde mellem Danske Regioner og ungetænketanke You Globe.

Region Syddanmark er i disse dage ved at invitere regionens uddannelsesinstitutioner til vælgermøderne.

  • Tendens_Rikke Hyldgaard

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion, hvor jeg primært skriver featureartikler til avisens søndagstillæg Fokus. Jeg skriver også journalistiske bøger og er medlem af bestyrelsen i Foreningen Nordisk Nonfiktion, der arbejder for at fremme og udvikle den gode fortælling i journalistikken. Privat har jeg mine rødder ved Limfjorden, men bor i dag sammen med min kæreste og vores to døtre i Odense.