Vækst i energiteknologi i 2008


Vækst i energiteknologi i 2008

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energieksporten fortsatte de gode takter fra 2007 ind i 2008, men som alle andre brancher byder finanskrisen på modvind til væksten i branchen i 2009.

Før finanskrisens vinde for alvor begyndte at blæse, gik det fremad for den danske eksport af energiteknologi. I 2007 var energieksporten 52 milliarder kroner, og i 2008 steg den med cirka 13 procent.

Stigningen var sidste år mere end dobbelt så stor som forøgelsen af den øvrige danske vareeksport. Det viser en foreløbige analyse af udviklingen i den danske eksport af energiteknologi fra Energistyrelsen og DI Energibranchen.

Men som så mange andre brancher blev også energiindustrien ramt af det finansielle stormvejr i slutningen af 2008. Og nedgangen ser ud til at fortsætte ind i 2009.

- Eksporten af grønne løsninger er en yderst lønsom forretning for danske virksomheder og er med til at brande Danmark i hele verden. Fordi der globalt tales så meget om klima og energi, vil de store markeder i for eksempel USA og Kina også vokse i de kommende år, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) i en pressemeddelelse.

Ministeren forventer desuden, at en klimaaftale på COP15 i København til december vil føre til en øget efterspørgsel på grøn dansk teknologi.

Energistyrelsens og DI Energibranchens endelige analyse af blandt andet den samlede eksport af energiteknologi samt et overblik over energiindustriens største eksportmarkeder ventes offentliggjort i juni.

Vækst i energiteknologi i 2008

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce