Væggene i det grønne rum

Hække er et fantastisk levende og rummeligt element, siger arkitekt Jesper Thyge Brøgger.

Væggene i det grønne rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hækkene spiller en vigtig rolle for arkitekten

Når arkitekter har skabt et bygningsværk på papiret, kan de ikke lade være med lige at lege lidt med den grønne filtpen og skrible hække, buske og træer op. Også selv om det sjældent er en del af opgaven

- Det er fordi et hus eller en bygning også er noget i kraft af omgivelserne. Miljøet udenfor betyder noget, siger arkitekt Jesper Thyge Brøgger, der bor og har tegnestue i Odense.

Det udenfor er vigtigt for det indenfor, og her spiller hækken en vigtig rolle.

- Hække er et fantastisk levende og rummeligt element. De er væggene i vores grønne rum. De grønne vægge i vores uderum, som samtidigt er levende og giver os mulighed for at følge, hvordan årstiderne ændres.

Jesper Thyge Brøgger bor selv op ad Aaløkkeskoven i Odense, og her har hækken endu en funktion.

- Den markerer skellet og formidler kontakten mellem den vilde natur og den friserede eller tæmmede natur i haverne, siger han.

Hækken har også haft trange tider.

- Udtrykket ligusterfascisme viser, at hækken også er forkætret. Det er noget om at være nok i sig selv og om manglende albuerum.

- I 1960'erne var der en tendens til at tegne store boligkomplekser, hvor bygningerne var nok i sig selv. Det var nok en fejl. I 1950'erne, planlagde man haven med, og det er typisk de steder, hvor folk vil bo i dag, siger Jesper Thyge Brøgger.

Selv om han ikke får penge for at tegne grønne hæk-krusseduller på sine bygningstegninger, så bliver han nok ved med det. For som han siger:

- Hækken er en del af vores iscenesættelse.

Væggene i det grønne rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce