VKO vil luge ud i miljølove


VKO vil luge ud i miljølove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil tynde ud i bureaukratiet på miljøområdet for at hjælpe kommunerne. Både KL og oppositionen er skeptiske.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil finde tættekammen frem og luge ud i love og regler inden for miljøområdet.

Alle miljølove skal indgå i et serviceeftersyn, der skal gøre dem mere enkle og gennemskuelige for kommunerne og borgerne.

- Der er for mange papirer, for mange regler og bestemmelser på miljøområdet. Systemet sander til i øjeblikket, fordi lovene bliver formuleret så kringlet og uklart, at kommunerne bliver i tvivl, siger Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo.

Regeringen og Dansk Folkeparti indbyder derfor alle interessenter på området til at komme med forslag til, hvordan man kan tynde ud i de mange miljølove. KL vil gerne bidrage, men tvivler på, at et serviceeftersyn vil resultere i mærkbare ændringer.

- Netop miljøområdet er et område med et meget stort regelsæt. Jeg tror, vi har flere regler end de andre kommunale områder tilsammen. Men jeg tror ikke særlig meget på det eftersyn. Det er prøvet før, og det ender gang på gang med, at man indser, at der er nogle gode grunde til reglerne, og så gør man ikke noget ved det, siger Eske Groes, der er kontorchef på teknik og miljøområdet i KL.

Oppositionen er heller ikke overbevist. SF og Socialdemokraterne hilser en afbureaukratisering velkommen, men begge partier frygter, at regeringen vil bruge det som en undskyldning for at slække på miljøbeskyttelsen.

- Når Venstre og Dansk Folkeparti er afsender, kunne jeg godt forestille mig, at det ikke er det grønne, der er i fokus. Det bliver sikkert noget med, at det skal være nemmere for landbruget, siger Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov.

Miljøstyrelsen påpeger, at der allerede er iværksat initiativer, der skal afbureaukratisere området.

Alligevel mener Eyvind Vesselbo ikke, at der bliver gjort nok.

- Miljøstyrelsen forsøger at forklare, at der ikke er noget problem. Men der er et kæmpe problem, for lovgivningen er ikke up to date, siger han.

VKO vil luge ud i miljølove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce