V sender bold videre: R holder selv på bilag i rejsesag

Chr. Friis Bach - han har adgang til de bilag, Løkke ikke vil fremlægge.
Foto: Simon Fals/POLFOTO

V sender bold videre: R holder selv på bilag i rejsesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Engel-Schmidt er tilfreds med Løkkes erkendelsesbrev og siger, at De Radikale kan lægge bilag frem.

Socialdemokraternes klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, kræver, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lægger bilag frem for de luksuriøse rejser, som han har foretaget i kraft af sit formandskab for klimaorganisationen GGGI.

Men hun bør i virkeligheden vende blikket mod regeringsholdet og bede regeringens repræsentant i organisationen, udviklingsminister Christian Friis Bach (R), om at lægge bilagene frem, da han også har adgang til dem.

Det siger Jakob Engel-Schmidt, der er folketingsmedlem for Venstre.

- Hvis man vil ændre reglerne, så bilag i fremtiden og fortiden kan blive lagt frem, så kan man spørge Rosenkrantz-Theil, om det ikke er relevant, at hun beder Christian Friis Bach om at lægge det frem i stedet for at bede Lars Løkke Rasmussen om at gøre det.

- Jeg forstår ikke, hvorfor der skal gælde dobbeltstandarder for Lars Løkke Rasmussen, siger Jakob Engel-Schmidt.

Som bestyrelsesformand for GGGI har Løkke på 15 rejser brugt 770.000 kroner alene på flybilletter. I et brev til Venstres medlemmer har partiformanden søndag erkendt, at han burde have ændret praksis tidligere.

Løkke meddelte torsdag, at han ikke længere flyver på de meget dyre førsteklassesbilletter, men fremover vil flyve på businessclass, når han rejser for organisationen, som han blev formand for sidste år.

Lars Løkke beklager ikke direkte alle sine rejser i brevet til Venstres medlemmer. Jakob Engel-Schmidt mener dog, at man kan læse sig til en undskyldning mellem linjerne.

- Det, jeg kan læse i brevet, er, at han beklager over for Venstres medlemmer og erkender, at han burde have ændret praksis noget før, siger han.

Han mener, at Rosenkrantz-Theil "kaster med mudder" i sagen.

- I denne organisation er alle regler overholdt. Jeg kan godt forstå, at man har gang i politisk drilleri, men jeg synes, man sænker bundniveauet, siger Jakob Engel-Schmidt.

V sender bold videre: R holder selv på bilag i rejsesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce