V-ordfører: Har aldrig krævet stramninger


V-ordfører: Har aldrig krævet stramninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres politiske ordfører Peter Christensen afviser at have krævet stramninger af terrorregler efter attentatet mod tegneren Kurt Westergaard.

Det er kun, hvis PET finder loven mangelfuld, at Venstre vil stramme paragrafferne i terrorloven. Venstres politiske ordfører Peter Christensen afviser, at han har krævet en generel stramning af terrorregler efter attentatet mod Kurt Westergaard sent fredag aften.

Tirsdag skriver integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i en kronik i Berlingske Tidende, at der er regler nok, og der allerede er mulighed for at udvise folk fra Danmark på baggrund af terrormistanke. De seneste dage har ellers været fyldt med politiske krav om stramninger, da PET kendte til den 28-årige somaliske mand, der angreb Muhammed-tegneren i sit hjem.

- Hvis begrundelsen for, at PET ikke handlede i den konkrete sag, var, at reglerne ikke var gode nok, så havde vi et politisk problem. Nu siger ministeren, at reglerne er gode nok, og det håber jeg, hun har ret i. Hvis reglerne er stærke nok, og PET er enig, må det ligge andre begrundelser bag, og det kan der rimeligvis gøre. Det kan være af efterforskningsmæssig karakter, siger Peter Christensen, der som politiker ikke har behov for at få at vide, hvorfor PET ikke greb ind med mindre, det handler om mangelfuld lovgivning.

- Hvis der er andre begrundelser, er det ikke sikkert, det er noget, som offentligheden skal kende til.

Spørgsmål: Så du har ikke behov for, at PET skal forklare sig.

- Nej, men jeg mener, at PET skal sige til, hvis reglerne er begrundelsen for, at de ikke greb ind, siger den politiske ordfører.

V-ordfører: Har aldrig krævet stramninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce