V og DF hindrede fredning af Stevns Klint


V og DF hindrede fredning af Stevns Klint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Naturklagenævnet tirsdag den 29. juni besøgte Stevns Klint for at tage stilling til fredning af en 26 kilometer lang trampesti, besluttede et lille flertal at sige ja til en fredning. Men afgørelsen blev omstødt efter en hidtil uhørt politisk pression fra Venstres og Dansk Folkepartis medlemmer af nævnet.

Det fortalte DR-programmet Orientering i går.

Ved voteringen i nævnets bus umiddelbart efter besigtigelsen stod stemmerne 5-4 for en fredning. Den afgørende stemme blev leveret af en embedsmænd, nemlig Naturklagenævnets viceformand, Per Schou Christiansen.

Nævnets medlemmer har tavshedspligt, men ifølge flere kilder, som Orientering har talt med, truede Ole Pilgaard Andersen, der er udpeget af Dansk Folkeparti, og Venstres Jens Vibjerg derefter med, at det ville få "politiske konsekvenser for nævnets eksistens", hvis fredningen blev fastholdt.

Derefter gik Per Schou Christiansen hjem og vendte sagen med formanden for Naturklagenævnet, og to dage efter faldt afgørelsen: Fredningen var faldet med fem stemmer mod fire.

Medlemmer rystede

Efter reglerne kan et medlem af Naturklagenævnet godt ændre opfattelse af en sag inden 24 timer. Men direkte adspurgt bekræftede viceformand Per Schou Christiansen ifølge Orienterings kilder sit ja til fredningen.

Flere af nævnets medlemmer siger til Orientering, at de er rystede, da de aldrig før har oplevet, at nogen har truet med at gå til sit politiske bagland for at få nævnet til at makke ret.

Hverken Venstres eller Dansk Folkepartis medlemmer har over for Orientering ønsket at kommentere sagen. De henviser til, at der er tale om lukkede møder.

V og DF hindrede fredning af Stevns Klint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce