Transportminister Hans Christian Schmidt (V) mener ikke, at der er noget politisk i prisforhøjelserne på broen

Storebælt A/S meddelte onsdag, at priserne for at komme over broen stiger til nytår.

En almindelig billet bliver fem kroner dyrere og vil koste 240 kroner efter nytår.

Den ændring mener transportminister Hans Christian Schmidt (V) er helt i orden.

Han tager dermed til genmæle mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado.

Hun sagde onsdag til Fyens.dk, at "det tenderer uærlighed," når Venstre- regeringen nu sætter prisen op, selv om den har lovet at sætte dem ned.

- Når man (Venstre, red.)siger, man vil sætte priserne ned, er der ingen mennesker i det her land, der kan forstå, det nu skal være dyrere, sagde Mai Mercado.

"Teknisk regulering"

Det er transportministeren bestemt ikke enig i.

- Der er en del polemik i pressen om, at taksterne på Storebælt ændres. Jeg vil gerne slå fast, at taksterne på Storebælt den 1. januar 2016 kun reguleres med den almindelige prisudvikling i samfundet. Det er fast kutyme, at man gør sådan hvert år, siger Hans Christian Schmidt ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet.

I meddelelsen kaldes prisforhøjelsen en "teknisk regulering, der sikrer, at taksterne følger den generelle prisudvikling i samfundet".

Ifølge Transportministe- riet er priserne på Storebælt blevet reguleret hvert år - bortset fra i 2006 - efter forbrugerprisindekset.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.