V fortryder ja til direktiv


V fortryder ja til direktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-ordfører erkender, at det var uklart, hvad man sagde ja til i 2003, da EU-direktiv om lettere familiesammenføring blev godkendt af partiet

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vender i næste uge hjem fra ferie til et uvejr af beskyldninger om snyd og til et Venstre, som nu åbent fortryder, at det i 2003 selv var med til at godkende et EU-direktiv, som åbner for mere familiesammenføring.

Venstres EU-ordfører, Michael Aastrup Jensen, står for den fortrudte godkendelse, mens De Radikales Morten Østergaard står for beskyldninger om bevidst snyd over for danskere, som ville have en udenlandsk ægtefælle til Danmark.

- Det har været bevidst og systematisk at franarre borgerne de rettigheder, som de havde som borgere i Den Europæiske Union. Det er meget alvorligt, når man ikke kan henvende sig til de offentlige myndigheder og tage det svar, man får, for gode varer, siger Morten Østergaard.

Han mener, at regeringen har haft held til at lægge et røgslør ud, ikke mindst for støttepartiet Dansk Folkeparti, som gerne fører an i den strammeste udlændigepolitik.

Venstres Michael Aastrup Jensen har bedt om at se papirerne fra før hans ankomst til Folketinget.

- Jeg kan forstå på andre, der sad i Europaudvalget i 2003, at der var tvivl om, hvad det var, man sagde ja til, og hvor vide rammerne var. Så det mener jeg, at man må have en fornyet overvejelse om, siger han.

EU-ordføreren fastholder dog sin kritik af EF-Domstolen. Den politiserer i sine domme, mener han.

Især sidste uges dom, som lemper på danskernes mulighed for at søge om familiesammenføring efter EU-reglerne, mener Aastrup Jensen, går for vidt.

V fortryder ja til direktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce