V-folk: DF går for vidt i indvandrerdebat


V-folk: DF går for vidt i indvandrerdebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti går for langt i deres retorik, når det gælder muslimer og islam. Det bringer partiet længere væk fra ministerposterne, mener Venstres bagland.

Dansk Folkeparti bevæger sig stadig længere væk fra ministerposter. Det er den seneste tids markante udmeldinger på udlændingeområdet, der bringer VK-regeringens støtteparti længere væk fra de lune ministerbiler og ministerkontorer.

Det mener flertallet af en række lokalformænd fra Venstre, som Ritzau har talt med. 42 procent erklærer sig enige i, at Dansk Folkepartis udtalelser om islam og muslimer går for vidt og rykker partiet længere væk fra et regeringssamarbejde. 23 procent af lokalformændene er uenige i udsagnet, mens 35 procent svarer hverken for eller imod. I alt har 31 af de 97 adspurgte lokalformænd deltaget i undersøgelsen.

En af dem, der mener, at støttepartiet distancerer sig fra ministerposterne, er Henrik Buchhave, der er formand for Venstre i Frederikshavn.

- Jeg synes, at de er for radikale omkring indvandrere. Debatten omkring burkaerne var en meget stor storm i et meget lille glas vand. Jeg er liberal, og liberale står for frihed og retten til at være den, man har lyst til at være. Det mener jeg faktisk også, at muslimerne har ret til, siger han.

Han får opbakning fra sin partifælle i Holbæk, Bjarne Kongsted.

- Jeg er sikker på, at vi langt inde i Venstrekredse synes, at nogle af de udtalelser, der er kommet fra den side, er meget uheldige og meget kedelige. Det gælder blandt andet Langballes udtalelser. Det er en dialog, som ikke hører hjemme i Danmark, siger han.

Dansk Folkeparti har blandt andet været i vælten efter Jesper Langballes udtalelser om, at muslimske fædre dræber deres døtre og trafikordfører Kim Christiansens forhånelse af kvinder, der får børn med muslimske mænd.

De skarpe udmeldinger får også V-baglandet til at frygte, at Danmarks ry får ridser i lakken.

- Når man kommer med sådan nogle stærke udmeldinger, er det da klart, at hvis man i udlandet skulle risikere at læse det, vil tænke: Jamen, hvad er det dog, der foregår i Danmark? Og det vil på den måde skade Danmarks gode ry og omdømme, mener Bjarne Kongsted.

V-folk: DF går for vidt i indvandrerdebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce