V efter SU-forhandlinger: Vi nærmer os hinanden


V efter SU-forhandlinger: Vi nærmer os hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre er optimistisk efter tirsdagens forhandlinger om SU'en. "Det skrider fornuftigt frem", lyder det.

Tirsdagens SU-forhandlinger er afsluttet, og regeringen og den borgerlige opposition er kommet nærmere hinanden, efter regeringen har anerkendt, at det kan blive problematisk at give udenlandske studerende dansk SU.

Det siger Venstres SU-ordfører Mads Rørvig efter tirsdagens forhandlingsmøde.

- Vi er glad for, at regeringen har flyttet sig på det punkt. Der er milevidt fra at sige, at der overhovedet ikke er et problem, til at sige, at 'der kan opstå et problem - I har ret', siger han.

Mandagens møder om SU'en havde fokus på konsekvenserne af en EU-dom, som giver udenlandske studerende nemmere adgang til dansk SU.

Selvom både Venstre og Dansk Folkeparti finder det problematisk, meldte de tirsdag inden det nye møde med regeringen ud, at de ikke vil kræve en endelig løsning på problemet for at godkende en aftale om en SU-reform.

Og nu ser det altså ud til, at en aftale er på plads inden længe.

- Vi nærmer os hinanden, og det skrider fornuftigt fremad, siger Mads Rørvig.

- Vi blev så ikke færdige i aften, og ministeriet skal også hjem og lave nogle flere beregninger og måske lige tænke en ekstra gang over fribeløbet og nogle andre ting. Men jeg er optimistisk og tror, at vi laver en aftale, fortsætter han.

Venstres mærkesager i forhandlingerne om SU'en er at give studerende et større fribeløb, at indføre transportfradrag og give en bonus til de studerende, der er færdige hurtigere end på normeret tid.

Også De Konservative vil pille ved de studerendes fribeløb - det skal være muligt at arbejde mere ved siden af studiet, lyder det fra SU-ordfører Vivi Kier (K).

- Det er ikke os politikere, der skal bestemme, hvor meget de studerende kan arbejde ved siden af studierne. Ministeren har ikke været helt så lydhør, som jeg havde håbet., siger hun til TV2 News, men håber alligevel at kunne lande en aftale onsdag.

V efter SU-forhandlinger: Vi nærmer os hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce