V-borgmestre inden samrådet onsdag: Tilliden til Løkke er intakt


V-borgmestre inden samrådet onsdag: Tilliden til Løkke er intakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad mener Venstres borgmestre om Lars Løkke Rasmussens (V) dømmekraft i sagen om kvotekongerne? Vi har spurgt fire.

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune:
Borgmester i Ringkøbing Skjern Kommune Hans Østergaard (V)Foto: Jørgen kirk

- Jeg har fulgt sagen på sidelinjen, det er meget svært at undgå med den massive presseomtale, der har været i de seneste uger. Det er en sag, som vi selvfølgelig diskuterer og kommenterer lokalt her i Venstre. Men det er selvfølgelig også et følsomt emne, som har potentialet til at skade Lars Løkke Rasmussens omdømme. Allerede nu er hans dømmekraft jo til diskussion. For selv om der måske ikke er det helt store at komme efter, så har det allerede ført til og vil fortsat føre til kritiske spørgsmål til statsministeren, og det kan komme ham til skade.

Hvis sagen kan skade Lars Løkke Rasmussen, så kan den vel også skade partiet?

- Det kan man ikke afvise. Men jeg har ikke yderligere kommentarer.

Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune:
Borgmester Anders Mortensen, Nordfyns kommune

- Det ville være forkert at sige, at sagen styrker Lars Løkke. Men den svækker ikke min tillid til statsministeren. Jeg har svært ved at forestille mig en bedre statsminister, og jeg støtter ham, fordi han står for den politik, som er bedst for mine medborgere i Nordfyns Kommune. For eksempel udflytning af statslige arbejdspladser, ændring af planloven, nedsættelse af brotaksten.

- Det kan desværre ikke undgåes, at der er fokus på andet end hans politik. Sådan er det nu engang.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune:
Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg.

- Jeg kender kun sagen fra pressen, så det bliver da godt at få fakta på bordet fra Lars Løkke under samrådet i dag. Men jeg tror, at Venstre og statsministeren er lige så godt kørende efter samrådet. Løkke har haft sager i fortiden, der har været uheldige, men i udgangspunktet tror jeg ikke, der er noget i den her sag, som ikke er håndteret efter bogen.

- Man har altid en moralsk forpligtelse, og som politiker skal man tænke sig godt om i forhold til, hvilke gaver man tager imod.

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune:
Borgmester i Tønder Henrik Frandsen. Fotograf: André Thorup

- Når man er statsminister, træffer man mange beslutninger hver dag, og det er Lars Løkke Rasmussen dygtig til. Denne sag fortjener ikke den opmærksom, som medierne giver den. Det er en storm i et glas vand, og måske skulle Socialdemokratiet og DF, som begge er meget optagede af det her, bruge deres tid på at arbejde for, hvordan vi kommer videre i forhold til vigtige emner som skat- og udlændingepolitik. En person som Lars Løkke Rasmussen lader sig ikke forføre af et gratis sommerhusophold i Skagen. Vi har en statsminister, som rent faktisk formår at navigere i en umulig parlamentarisk situation, hvilket han nok er den eneste på Christiansborg, som evner.

Men er sagen skadelig for Lars Løkke Rasmussen og dermed Venstre?

- Den fjerner fokus fra de vigtige emner, og på den måde er den skadelig. Men det ændrer ikke ved, at vi har en fremragende statsminister.

V-borgmestre inden samrådet onsdag: Tilliden til Løkke er intakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce