V beskylder S for hykleri om udlicitering


V beskylder S for hykleri om udlicitering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

modangreb: Claus Hjort Frederiksen afviser anklage om skjult dagsorden
Venstre afviser Socialdemokraternes beskyldninger om, at regeringens egentlige formål med kommunalreformen er at give private virksomheder som Falck og ISS mulighed for at overtage flere offentlige opgaver.

- Der er ingen tvivl om, at større kommuner vil have lettere ved at tilbyde borg- erne alternativer til de nuværende servicetilbud. Men det er noget sludder at sige, at målet med he- le reformen har været at få flere private firmaer på banen, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Socialdemokraternes politiske ordfører kalder det alarmerende, når firmaer som ISS og Falck forudser en voldsom stigning i udliciteringen af kommunale opgaver i kølvandet på kommunesammenlægningerne.

- Det vidner om, at udlicitering og privatisering var regeringens ideologiske mål for kommunalreformen, mener Frank Jensen.

Men det afviser Claus Hjort Frederiksen: - Det er rigtigt, at der ikke har været mange alternativer til de offentlige tilbud i de små kommuner, fordi opgaverne var for små til at være interessante for andre aktører. Men det afgørende for os er ikke, hvem der får opgaverne, men derimod at give borgerne mulighed for at få noget at vælge mellem. De skal have mulighed for at stemme med fødderne, hvis de er utilfredse med den service, de får, fastslår ministeren.

Frank Jensen erkender, at frit valg er kommet for at blive. Socialdemokraterne vil imidlertid have et regelsæt omkring udlicitering af "bløde" serviceområder, der sikrer, at kvaliteten af ydelserne er i orden. Partiet mener ikke, at regeringen har sørget for, at kommunalpolitikerne har tilstrækkelig snor i, om de private firmaer lever op til kvalitetskravene, når de udliciterer.

Dertil svarer Claus Hjort Frederiksen: - Det vil til enhver tid være kommunalbestyrelsens opgave at sikre, at kvaliteten er i orden. De steder, hvor det er gået galt, har det som regel været, fordi udliciteringen er blevet brugt til at maskere en serviceforringelse. Beslutningerne er blevet truffet af sparehensyn og ikke ud fra et ønske om at give borgerne en bedre service. Og det er en helt afgørende forskel, siger beskæftigelsesministeren.

Han kalder det "topmålet af hykleri", når Frank Jensen på den ene side siger, at partiet støtter idéen om at giver borgerne frit valg med offentlige og private serviceydelser og på den anden side fastholder kritikken af regeringens initiativer.

- Jeg kan ikke opfatte det som andet end et politisk propagandanummer og en fortsættelse af det taktiske spil, som Socialdemokraterne har kørt under hele forhandlingsforløbet omkring kommunalreformen, siger Claus Hjort Frederiksen.

V beskylder S for hykleri om udlicitering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce