V afviser kritik af vaccineindkøb


V afviser kritik af vaccineindkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen havde fået kritik, hvis Statens Serum Institut kun havde købt en halv million doser vaccine, siger Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen.

Sundhedsstyrelsen anbefalede politikerne, at Statens Serum Institut skulle købe 3,1 millioner doser H1N1-vaccine mod svineinfluenza. Derfor er det forkert at kritisere sundhedspolitikerne for, at der hidtil kun er brugt 380.000 doser.

Det siger Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen.

- Hvis vi kun havde købt 500.000 injektionsampuller ind, er jeg sikker på, at vi havde stået til spanking hele efteråret i både folketingssalen og i befolkningens øjne, siger hun.

Birgitte Josefsen mener, at medier og politikere har kørt diskussionen om svineinfluenza op. Tre af fire danskere mener, at tv og aviser har fremstillet influenzaen farligere, end den er. Det viser Sundhedsstyrelsen rundspørge til 1014 danskere.

- Hele den her diskussion om A-influenza har simpelt hen været skruet så meget op, at det virkelig har været hysteri ud over alle grænser. Men det var svært for mig som almindelig politiker at lave en vurdering af, om det var hysteri eller det var fakta. Jeg var nødt til at træffe min beslutning ud fra den vejledning og den rådgivning, jeg havde fået fra de fagfolk, der har med det her område at gøre, og den har vi fået fra Sundhedsstyrelsen, siger Birgitte Josefsen.

Hun vil ikke nævne de politikere, der har bidraget til en hysterisk diskussion.

- Det vil jeg ikke sætte navn på, siger Birgitte Josefsen.

V afviser kritik af vaccineindkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce