V afviser K om lavere børnecheck til rige


V afviser K om lavere børnecheck til rige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre afviser transportminister Lars Barfoeds forslag om, at rige ikke skal have børnepenge. Det vil ikke batte noget, og det er den forkerte vej at gå.

Lavere børnecheck til de rigeste og generelt færre offentlige ydelser i toppen af indkomstskalaen er ikke Venstres kop te.

Politisk ordfører for Venstre, Peter Christensen, afviser den konservative transportminister, Lars Barfoeds, forslag om, at børnechecken skal udfases for velhavende danskere. Han mener, at forslaget er mere symbolsk end reelt.

- Det er min erfaring, at når folk bliver konkrete omkring det, så skal det kun være for de allerrigeste. Og så er besparelsen så lille i forhold til administrationen af det, at jeg har svært ved at se idéen. Vi har desværre så få millionærer i Danmark, at det ikke vil give noget, siger han.

Lars Barfoed kommer med forslaget i et interview i Berlingske Tidende.

- Vi skal have sat gang i en bevægelse hen imod, at flere familier klarer sig selv og hverken behøver eller får en ekstra check fra det offentlige. Grundlæggende er det helt galt, at fordi man har børn, så får man en børnecheck, siger Lars Barfoed.

Han sætter ikke tal på, hvornår børnechecken skal ryge, men mener generelt, at antallet af danskere, der får overførselsindkomster, skal halveres frem mod 2020.

Peter Christensen er uenig i målet, og dermed er de to regeringspartier uenige på et centralt fordelingspolitisk område.

- De Konservative skal være opmærksomme på, at de rigeste i forvejen betaler absolut mest i skat. Og med skattereformen lavede vi en omlægning, så det bedre kunne betale sig at arbejde. Målet er ikke nu at bakke på det projekt, og fjerne alle ydelser for den gruppe, der tjener mest på arbejdsmarkedet, siger Peter Christensen.

V afviser K om lavere børnecheck til rige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce