V: Søvndal indfører sovjetiske tilstande


V: Søvndal indfører sovjetiske tilstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villy Søvndal er inspireret af Maos "Lille røde" og vil indføre "sovjetiske tilstande i Danmark". Venstre angriber SF's formand.

Regeringspartiet Venstre skruer nu voldsomt op for angrebet på SF og partiets formand, Villy Søvndal. Venstre anklager således i partiets officielle nyhedsbrev Villy Søvndal for at ville indføre "sovjetiske tilstande i Danmark". Anklagen kommer, efter at SF i weekenden på partiets landsmøde vedtog et nyt såkaldt reformprogram.

- Det nye principprogram slår én gang for alle fast, at Villy Søvndal ønsker sovjetiske tilstande i Danmark. På facaden virker Villy hyggelig, sjov og politisk tilforladelig, men samtidig forsøger han at snige rendyrket socialistisk dogmatik ind af bagdøren, hedder det i nyhedsbrevet som illustreres af et billede at Maos "Lille røde" og teksten: "Er det mon Maos "Lille røde", der har inspireret Villy Søvndal...?"

Ifølge Venstre vil SF således indføre økonomisk demokrati (ØD) på landets virksomheder og dermed "fratage virksomhedsejere deres ret til selv at bestemme over virksomhedens økonomi".

- De frie markedskræfter skal afskaffes. Individets selvbestemmelse skal indskrænkes. Og ejendomsretten skal begrænses, hedder det i nyhedsbrevet.

Venstre kritiserer samtidig landsmødets beslutning om at erstatte partiets forretningsudvalg og 37 mand store hovedbestyrelse med en mindre, 17 mand stor landsledelse. Den nye organisationsstruktur skal gøre det lettere - og hurtigere - at indkalde partitoppen, hvis SF kommer i regering.

- Forbilledet for SF's nye ledelse har muligvis været det 16 medlemmer store Politbureau, der var det øverste politiske organ i Det Kommunistiske Parti i Sovjetunionen. SF's nye principprogram er en lille pamflet med socialistiske paroler, der lyder som et ekko fra Mao og Marx. Man fristes til at kalde det nye principprogram for Villys lille røde, hedder det i nyhedsbrevet.

V: Søvndal indfører sovjetiske tilstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce