V: Højere bøder kommer før klip i kort


V: Højere bøder kommer før klip i kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal mere dokumentation på bordet, før det koster et klip i kørekortet at tale i mobiltelefon bag rattet. Men bøder skal tredobles nu, mener Venstre.

Bøden for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens man kører bil, skal hæves fra 500 til 1500 kroner. Den mener Venstres formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo.

- Vi er ved at revidere bøderne, og hvis det står til mig, får mobilsnak en tredobling, siger Karsten Nonbo.

Politiken skriver lørdag, at politet fanger flere og flere med en mobiltelefon i den ene hånd og den anden hånd på rattet. I 2008 gav politiet 21.700 bøder, mens tallet voksede til 30.000 i 2009. En undersøgelse fra Megafon, som færdselssikkerhedsudvalgene i Nordjylland og Midt- og Vestjylland har fået lavet, afslører, at hver tredje bilist ofte eller af og til læser en sms, mens de kører bil. 25 procent taler i håndholdt mobiltelefon og hver sjette skriver af og til sms-beskeder samtidig med, de kører.

- Folk har ikke fattet alvoren i det. Det gør mig vred, at folk ikke fatter det. Det er hver dag, man ser, at dumpapperne sidder der og taler i mobil, mens de kører, og man kan se det på deres kørsel. Jeg forstår ikke, at man ikke slukker telefonen, inden man sætter sig ind i bilen, tordner Nonbo.

På hans initiativ er en arbejdsgruppe netop nu ved at kortlægge, hvor mange ulykker der skyldes mobilsnak.

- At snakke i mobiltelefon bringer lig på bordet, men vi kan ikke dokumentere hvor mange. Nu er en arbejdsgruppe ved at lave statistikkerne, siger Nonbo.

Han forventer, at det på et tidspunkt vil koste et klip i kørekortet for at bruge mobilen bag rattet.

- Jeg er klar, men jeg fornemmer, at man ikke er klar alle vegne. Det gælder også i Venstres folketingsgruppe. Men om et par år har jeg opbakning til at klippe i kørekortet, siger Karsten Nonbo.

V: Højere bøder kommer før klip i kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce