V: - En skammens dag


V: - En skammens dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Alt svømmer, alt er kaos og ingen aner, hvad der vil ske. Som jeg ser det, er EU kastet ud i en alvorlig krise. Jeg kalder det en skammens dag.

Med de ord kommenterer det fynsk-valgte medlem af EU-Parlamentet, Karin Riis-Jørgensen (V) situationen, efter at den kommende formand for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso i går måtte opgive at få sin kommission godkendt i Parlamentet.

- Der er to vindere, siger Karin Riis-Jørgensen. Den ene er EU-modstanderne, der som ønske har at få alting til at bryde sammen. Det må man sige er lykkedes.

-Den anden er den socialistiske gruppe. Den har nu fået vist, at den ikke ønsker en liberal kommission.

- Det er, som min gamle far kommenterede det, et værre cirkus. Og ingen aner nu, hvad der skal eller kan ske. Alting er i spil. Konkret er bolden kastet over til stats- og regeringscheferne, og de kan enten bede José Barroso om at skifte ud på en enkelt kommissærpost, eller totalt omdanne sin kommission.

- Kan Mariann Fischer Boels post som landbrugskommissær komme i spil?

- Det er et spørgsmål, jeg ikke vil kommentere. Men vi må gå ud fra, at stats- og regeringscheferne nu tager sagen op på deres topmøde, og at en nydannet kommission så kommer til godkendelse ved Parlamentets møde i november.

- I hvert fald bliver alting udskudt i mindst en måned, og indtil videre fortsætter så kommissionsformand Romano Prodis afgående kommission, siger Karin Riis-Jørgensen.

V: - En skammens dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce