Utrættelig frontspids: Anja Følleslev er Årets Fynbo 2017

Anja Følleslev kåres som Årets Fynbo. Den 38-årige ildsjæl er leder af Studenterhuset i Odense og skriver og spiller musik sammen med sin søster, Betina, i duoen Strawberry Blonde. Foto: Michael Bager

Utrættelig frontspids: Anja Følleslev er Årets Fynbo 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 38-årige ildsjæl og leder af Studenterhuset i Odense vinder Fyens Stiftstidendes hæderpris for sin utrættelige indsats i Studenterhuset og i kulturlivet. - Det er helt vildt, siger Årets Fynbo.

Leder af Studenterhuset i Odense, kulturel ildsjæl, sangskriver, musiker og nu også Årets Fynbo.

Anja Følleslev - utrættelig frontspids i Studenterhuset - er kåret som Årets Fynbo 2017.

Vinderen af Fyens Stiftstidendes hæderpris, der har været uddelt siden 1976, blev afsløret lørdag formiddag i mediehuset på Banegårdspladsen, hvor prismodtageren og de øvrige fire nominerede blev hyldet og hædret.

38-årige Følleslev er den 42. i rækken af Årets Fynbo'er, og hun vinder i skarpt kapløb med de øvrige fire nominerede: multikunstner Tine Louise Kortermand, Odense, erhvervsmand og iværksætter Finn Gramvad, Bogense, FilmFyn-direktør Bo Damgaard, Kerteminde, og historiefortæller og forfatter Pia Sigmund, Odense.

Fakta
Anja Følleslev
Anja Følleslev er 38 år, fylder 39 år den 19. april

Uddannet cand. mag i engelsk (2005), diplom i ledelse (2017)

Fejrer for første gang fødselsdag mutters alene - i Skrova i Nordnorge

Bor i Odense med sin kæreste Louise Simonsen

Har duoen Strawberry Blonde sammen med tvillingesøster Betina Følleslev

Har solo-projektet The Red House

Har været leder af Studenterhuset i Odense gennem ni år

Studenterhuset har alene i år mere end 600 arrangementer

Studenterhuset leverer også bunker af frivillige til f.eks Tinderbox (400) og Karrusel (150)

Har været formand for Songwriters Circle i syv år

Sidder bla. i bestyrelsen for komponistforeningen DJBFA

Har sejlet kajak siden folkeskolen - elsker roen og naturoplevelserne
Anja Følleslev er blandt de fem nominerede til Årets Fynbo 


 Foto: Kim Rune
Anja Følleslev er blandt de fem nominerede til Årets Fynbo Foto: Kim Rune

Pris til fællesskabet

Anja Følleslev plejer at stå solidt plantet på sine to ben, men hæderen er tæt på at feje dem væk under hende:

- Det betyder helt vildt meget for mig, og samtidigt er det meget mærkeligt, at jeg er Årets Fynbo. Det er helt urealistisk, for Årets Fynbo er sådan noget, man bliver, når man er greve og har lavet en Heartland Festival. Jeg er ung og har masser, jeg skal nå endnu, siger en overvældet og meget lykkelig prismodtager.

- Når jeg ser på, hvem jeg er nomineret sammen med, så er det jo også helt vildt, at jeg vinder. Jeg har meget stor og dyb respekt for dem alle sammen og for det, de gør, siger Følleslev.

Hun er ikke mindst kåret, fordi hun er en utrættelig leder af Studenterhuset, som har forvandlet sig fra at være en forhutlet ælling til at være en stærk svane med flyvehøjde og stort vingefang. Huset på Amfipladsen i Odense centrum sprudler, og Anja Følleslev understreger, at prisen som Årets Fynbo er fællesskabets pris:

- Der er virkelig mange, der har været med på min vej - alle medarbejderne, alle de frivillige, der arbejder i Studenterhuset hver eneste dag. Det kan godt være, at jeg står med prisen rent fysisk, men det er i dén grad også deres pris, siger vinderen, som takker de modige og visionære studerende, de ambitiøse og utrættelige bestyrelser, hun har kæmpet sammen med, og de visionære politikere, der turde og troede på, at Odense havde brug for et Studenterhus i centrum.

Og drømmene om Studenterhuset vokser - Anja Følleslev har ambitioner om at gøre Studenterhusets rammer endnu større end i dag.

- Vi er i gang med Studenterhuset version 2.0. I dag må der være 149 mennesker i bygningen, og med lidt penge kan vi få det op på 349, og det har vi virkelig brug for. Vi har koncerter, vi kunne sælge mange flere billetter til, og vi har studerende, vi må sige nej til, fordi de ikke kan være der. Når alle medicinerne starter, kan vi f.eks ikke sige samlet velkommen til dem, fordi de er 200. Det er det samme med pædagogerne - så det vil vi gerne have bedre plads til.

Nyt fra Strawberry Blonde

Anja Følleslev havde blandt andet sin mor og sine tre søskende med til kåringen, og hun og tvillingesøster Betina Følleslev byder inden længe med mere musik fra deres duo Strawberry Blonde - navnet, der hentyder til søstrenes rødblonde hår.

Strawberry Blonde barslede senest med musik i 2012, og i de mellemliggende år har Anja Følleslev ligget vandret med Studenterhuset. Men nu sker der også noget på musikfronten.

- Strawberry Blonde kommer med nyt i 2018 - det tør jeg godt love, smiler prisvinderen, for hvem det nye år har fået en forrygende start.

Hør Anja og Betina Følleslev som Strawberry Blonde

Utrættelig frontspids: Anja Følleslev er Årets Fynbo 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce