De uskadte voksne og børn fra busulykken i Tyskland ventes at ankomme klokken 21 søndag aften. Alle har fået et lægetjek for at se, om de kan klare turen hjem.
De børn, forældre og pædagoger, der slap uskadt fra lørdagens alvorlige busulykke i Tyskland, er på vej i to busser til Danmark. Efter planen ankommer de klokken 21.

De personer, der ifølge læger og psykologer ikke var i stand til at køre hjem i bus, bliver sendt hjem via SOS international og Europæiske Rejseforsikring, mens andre er blevet hentet af deres pårørende i bil.

Det oplyser pressechef i børne- og ungeforvaltningen i Københavns Kommune, Casper Dall.

En dobbeltdækkerbus, som medbragte 64 børn, forældre og pædagoger fra den integrerede institution Kærnehuset på Amager i København, forulykkede tidligt lørdag ved Dessau 150 kilometer fra Berlin. Bussen var på vej til skisportsstedet Neukirchen i Østrig.

En anden bus, som medbragte 15 personer fra samme institution, var ikke impliceret i uheldet. Flere af dem er også med busserne på vej hjem.

- Alle er blevet ekstra lægetjekket, og der er psykologer med i begge busser, så vi er sikre på, at de kan klare turen hjem. Det sidste jeg hørte var, at de holdt humøret oppe, siger Casper Dall.

Ud fra institutionens ønske om at rejse hjem i samlet flok valgte man, at busserne var den bedste transport. Havde de rejst med fly, skulle de alligevel have kørt i bus til lufthavnen i Berlin.

To kvinder, der var ansat i institution, og en far blev dræbt ved ulykken, mens 28 blev kvæstet. Ingen er dog ifølge tysk politi i livsfare, og de fleste er udskrevet.

Medarbejdere fra den danske ambassade er fortsat i Dessau for at hjælpe.

Mere om emnet

Se alle
Ulykkeschauffør udskrevet fra hospitalet

Ulykkeschauffør udskrevet fra hospitalet

Passagerer var utrygge før dødsulykke

Busselskab har misforstået tysk fartregel

Busselskab har misforstået tysk fartregel