Unge svigter læreruddannelsen


Unge svigter læreruddannelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRØM: Populært at læse til sygeplejerske i Odense - men næsten lige så svært at komme ind som på jura
Læreruddannelsen på Fyn er blandt de store tabere, når 58.928 ansøgere i dag får besked med posten, om de er kommet ind på deres drømmestudie eller ej.

Tallene fra Den Koordinerede Tilmelding viser, at Odense Seminarium optager 14 procent færre end sidste år, mens Skårup Seminarium mangler hele 26 procent i forhold til sidste år.

Omvendt er det blevet meget populært at læse til sygeplejerske i Odense. Efter år med ledige pladser, kræves der nu 8,1 i karaktergennemsnit - samme snit som på fysioterapi og ikke langt fra snittet på den nye jura-uddannelse, som ligger på 8,5.

Generelt er der godt nyt til de fynske unge, der venter på besked i dag. 3.705 får at vide, de er optaget på et studium - kun 605 får afslag.

Seminarier i krise

Mens landets seminarier samlet set oplever en tilbagegang på godt tre procent, er Fyn hårdt ramt. Odense Seminarium har 45 ledige pladser, Skårup 35. Begge regner med også at have ledige pladser, når studierne begynder, og det er nyt i Odense.

Centerleder på Studievalg Fyn, Peter Præstgaard, tror tilbagegangen bl.a. skal findes i de noget blandede job-prognoser, der har været for de fynske lærere:

- I modsætning til tidligere spiller job-mulighederne en rolle for den nye generation.

Rektor på Odense Seminarium, Keld Vorup Sørensen, tror ikke på nogen enkel forklaring.

- Vi må konstatere, at interessen for at blive lærer er vigende. Vi har måske været lidt for indadvendte efter den økonomiske krise her på stedet i 2001. Vi skal nok blive bedre til at profilere uddannelsen og gøre den mere synlig, siger han.

Rektor på Skårup Seminarium, Jørgen Knudsen, håber på, at det mindre optag vil give en bedre undervisning, fordi holdene bliver mindre. Det vil igen resultere i et mindre frafald. På den måde vil seminariet redde noget af det tabte tilbage.

- Og så siger prognoserne, at udviklingen vender i 2006, siger Jørgen Knudsen.

Skulderklap til jura

Pædagog- og diplom-ingeniør-uddannelsen har også oplevet en voldsom tilbagegang, akkurat som humaniora på Syddansk Universitet. Her glæder studiechef Per Andersen sig til gengæld over, at det nye jura-studium er kommet så godt fra start. Både her og på medicin kræves der nu et lige så højt snit, som hvis man vil læse i Århus.

Unge svigter læreruddannelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce