Unge begår hærværk af sommer-kedsomhed


Unge begår hærværk af sommer-kedsomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kedsomhed blandt børn og unge i slutningen af sommerferien, når de voksne er vendt tilbage til arbejdet, fører ofte til hærværk. Sommerferien burde af samme grund afkortes med to uger, foreslår kriminalinspektør Peder Nørgaard fra Herning Politi.

- Mine knap 37 års erfaring som politimand siger mig, at det altid er de sidste uger i sommerferien, at det går galt. Når forældrene også har fri, og de unge har noget meningsfyldt at lave, kan de godt finde ud af at more sig. Men så vender forældrene tilbage til arbejdet, og de unge har endnu et par ugers ferie, hvor de begynder at kede sig, og så går det galt, siger Peder Nørgaard til Herning Folkeblad.

Han slår derfor til lyd for set fra politiets synspunkt at droppe de sidste to uger af børnenes sommerferie.

- Jeg ved ikke, om det organisatorisk er muligt set fra skolernes side, eller om børnene har brug for en så lang ferieperiode for at puste ud efter et skoleår. Men måske kunne man lægge de to uger på et andet tidspunkt og være mere fleksible, så børnene kan holde ferie, når deres forældre har fri, siger han.

Den lokale SSP-konsulent Bjarne Rosendahl erkender, at de unge begynder at kede sig i slutningen af ferien og betegner det som et paradoks.

- Det er vel den generation af unge med flest muligheder, siger han og tilskriver kedsomheden fænomenet "curling-børn", hvis forældre fjerner så mange sten fra deres vej som muligt for at give børnene en gnidningsfri opvækst.

- Forældrene vil det bedste for deres børn, men samtidig gør de måske så meget, at barnet slet ikke selv ved, hvad der er sjovt. De er ikke vant til at kede sig, og så går det galt, siger SSP-konsulenten.

Han understreger dog samtidig, at de fleste børn godt kan finde ud af have en god sommerferie.

Unge begår hærværk af sommer-kedsomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce