Unge afrikanere hjælpes til job


Unge afrikanere hjælpes til job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark støtter tre projekter, som skal skaffe beskæftigelse til unge afrikanere efter anbefaling fra regeringens Afrika-kommission.

Unge iværksættere i de sydøstafrikanske lande Kenya, Tanzania og Uganda skal hjælpes til at skabe job til sig selv og andre. Det sker i et projekt fra FN's Arbejdsorganisation, ILO, som Danmark støtter med 30 millioner kroner i projektets første to år.

Det oplyser udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i en pressemeddelelse.

Projektet er et af flere, der anbefales af regeringens Afrika-kommission, som daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) nedsatte i 2008 med flere fremtrædende afrikanere. Kommissionen foreslår blandt andet at skabe job til unge afrikanske mænd og kvinder især i den private sektor.

ILO får også 30 millioner kroner i to år til at styrke de faglige uddannelser for unge, der har forladt skolen i Benin, Burkina Faso og Zimbabwe. Der er også 30 millioner kroner i to år til netværket Forum for Agricultural Research in Africa, som skal styrke landbrugsforskningen på kontinentet. Projektet skal forbedre samarbejdet mellem universiteter og virksomhederne.

Desuden har Ulla Tørnæs afsat ni millioner kroner til at styrke afrikanske virksomheders konkurrenceevnen. Projektet gennemføres sammen med organisationen World Economic Forum, som årligt gennemfører en økonomisk konference i skibyen Davos i Schweiz.

Unge afrikanere hjælpes til job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce