Ung mand skudt i hovedet under bandeopgør på Nørrebro

Politiet på gerningsstedet på Lundtoftegade på Nørrebro, sent torsdag aften.
Foto: Kenneth Meyer/POLFOTO

Ung mand skudt i hovedet under bandeopgør på Nørrebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på et endnu et opgør mellem banderne i København. 19-årig mand er i livsfare.

Den unge mand, som torsdag aften blev skudt ned på Nørrebro i København, er med stor sandsynlighed blevet offer for et bandeopgør i hovedstaden.

Sådan lyder vurderingen natten til fredag fra vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi.

- Det lugter langt væk af det, siger han til Ritzau.

- Der er en række skud, der er blevet afgivet, og et gerningskøretøj der er blevet smidt og afbrændt. Vi er temmelig sikre på, at det her er banderelateret, siger han.

Den 19-årige blev skudt ned på Lundtoftegade på Nørrebro lidt før klokken 21. Han er blevet ramt i hovedet og ligger på Rigshospitalet, hvor han kæmper for sit liv.

Kort tid efter skyderiet blev en sort Audi stationcar fundet på Mørkhøj Parkallé i Gladsaxe. Bilen stod i flammer, og politiet mener, at det er den bil, som gerningsmændene kom kørende i under skyderiet.

- Umiddelbart er der flere gerningsmænd - minimum to. Vi har vidner, der har set flere personer på stedet, siger Lau Thygesen.

De første meldinger gik på, at der blev affyret 10 til 12 skud. Lau Thygesen vil endnu ikke komme nærmere ind på, hvor mange gange der er blevet trykket på aftrækkeren. Men han fortæller, at der er tale om "mange" skud.

Københavns Politi er natten til fredag i fuld gang med efterforskningsarbejdet. En række vidner bliver afhørt, og Lundtoftegade bliver undersøgt for spor.

Midt i marts var der i samme gade også skyderi. Her blev der afgivet over 20 skud med tre våben, da to grupper havde et opgør. En af politiets teorier var, at der var tale om en strid om hashhandel.

Siden begyndelsen af året har der i det storkøbenhavnske område været et ekstraordinært stort antal skyderier på åben gade, som relateres til konflikter i bande- eller rockermiljøer.

Midt i januar blev en 19-årig mand dræbt af skud i Høje Gladsaxe, og i februar blev en 27-årig mand dræbt på Finsensvej på Frederiksberg. Flere andre er blevet såret.

Ung mand skudt i hovedet under bandeopgør på Nørrebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce