16-årig havde ikke til hensigt at dræbe og slap med fire års fængsel for dødsvold for at smadre 48-årig mand ved Aalborg Stadion.
Straffen var forholdsvis lav, da et nævningeting i dag kendte en dreng skyldig i en 48-årig mands død i Aalborg. Dommen lød på fængsel i fire år, og det skyldes hans unge alder. Han var 15, da han begik forbrydelsen. Men dommen er næppe det endelige punktum, for anklagemyndigheden overvejer at anke til landsretten.

Rasmus Popenda blev dømt for vold med døden til følge. Han maltrakterede Henrik Bjerremand Kristensen til døde med spark og tramp på hoved og krop. Retten afviste at følge anklagerens krav om at dømme drengen for manddrab, hvilket kunne have udløst en straf på op til otte års fængsel, som er det maksimale for drabsmænd under 18 år. Overfaldet skete en tidlig morgen i oktober i fjor, da drengen tilfældigt mødte Kristensen ved Aalborg Stadion.

Familien til offeret føler sig svigtet af retssystemet. "Det er krænkende for vores retsbevidsthed, at en så bestialsk handling takseres til en straf som den udmeldte," hed det i en mail til TV2/Nord.

Mere om emnet

Se alle

Dom til 16-årig ankes til landsretten

Dommer: Kritik af straf er ofte letkøbt

Venstre og DF vil af med voldsrabat