Ulykkeschauffør udskrevet fra hospitalet

Den kvæstede buschauffør er nu udskrevet og på vej hjem mod Danmark.
Foto: FL-PRESSE/ MICHAEL MAUL/POLFOTO

Ulykkeschauffør udskrevet fra hospitalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sigtede chauffør fra busulykken i Tyskland er udskrevet og spørger via ambassaden i Berlin den tyske anklager, om han må rejse hjem. Svaret er ja.

Chaufføren fra Egons Busrejser, der sad bag rattet ved ulykken lørdag morgen på motorvejen ved Dessau, er udskrevet fra hospitalet og kan frit rejse hjem fra Tyskland.

Det oplyser statsadvokat Frank Pieper fra anklagemyndigheden i Dessau-Rosslau.

Statsadvokaturen har torsdag fået en henvendelse fra den danske ambassade i Berlin, som på vegne af chaufføren forespørger, om manden kan tage hjem til Danmark. Svaret er ja.

- Vi har på intet tidspunkt haft til hensigt at begære chaufføren varetægtsfængslet. Han er EU-borger og kan frit rejse hjem, og det regner vi med, at han gør, siger Frank Pieper.

- Men han har selv over for sin ambassade udtrykt betænkeligheder om det, og derfor fik vi en forespørgsel, siger statsadvokaten.

Den 49-årige mand er sigtet for uagtsomt manddrab som følge af ulykken, der kostede tre livet. Han kørte 99 km/t på motorvejen, hvor fartgrænsen var 80 km/t.

Direktøren for Egons Busrejser har indrømmet, at bussen imod reglerne kørte for hurtigt. Dette skyldtes en misforståelse af de tyske fartregler, har direktør Mogens Pedersen erkendt.

Efterforskningen af ulykken fortsætter, siger statsadvokaten. Men han har tidligere sagt, at ulykken muligvis skyldtes for høj fart.

En 45-årig far og to kvindelige pædagoger blev dræbt. 28 blev kvæstet.

Ulykkeschauffør udskrevet fra hospitalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce