Ulven blot et varsel - flere dyr er på vej

Den ulv, som er blevet set i Sønderjylland er blot fortrop for de dyr, der kan komme til landet fast i fremtiden.
Foto: US Fish & Wildlife

Ulven blot et varsel - flere dyr er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ulv, der er blevet set i Sønderjylland de seneste dage markerer blot starten på en tid, hvor vi må vænne os til flere nye arter på dansk jord.

Ulven kommer, men den er ikke alene.

Fremtidens dyreliv byder på nye arter, der ellers normalt ikke hører hjemme i Danmark. En af dem er en nabo i sværvægterkategorien.

- Man har jo tit set elge i Nordsjælland og det er da ikke usandsynligt, at de kunne blive en del af naturen i fremtiden, fortæller biolog Bo Håkalsson fra Danmarks Naturfredsningsforening, der dog har øje på specielt et problem ved elge i Danmark.

- Dyret kan fint klare sig, men det er farligt for trafikanterne og derfor kunne man måske forestille sig at holde dyret bag hegn, fortsætter Bo Håkalsson.

Dansen om det vilde svin

En anden og langt mere problematisk art, der kan få sit liv i Danmark er vildsvinet. Dyret vokser i bestand i Tyskland og har flere gange sneget sig ind i Danmark.

- Vildsvinet stikker hele tiden snuden frem over grænsen, blot for at få det skudt af, men flere stiller spørgsmålstegn ved, om det overhovedet kan lade sig gøre at holde det ude på sigt, forklarer Bo Håkalsson, om dyret, der kan veje op til 200 kilo.

Nye fynske gæster

Også det fynske område har fået besøg af flere såkaldt invasive arter i de senere år.

En opgørelse fra Skov - og Naturstyrelsen viser, at minken, mårhunden, vaskebjørnen, den sorte svane, den amerikanske ribbegoble og harlekin mariehønen alle er blevet observeret inden for de seneste år. De fleste af dyrene er dog hurtigt forsvundet igen og er altså ikke med fast bopæl.

Og selvom ulven, der har lusket sig til opmærksomhed i Danmark ikke er så langt fra Fyn, så understreger Bo Håkalsson dog, at man nok ikke skal forvente, at den sønderjyske ulv pludselig sætter poterne på Fyn.

- Det bliver kun, hvis Lillebælt fryser helt til, at den kan vandre over, men det er vist ikke så sandsynligt, mener Bo Håkalsson.

Men skulle det alligevel ske:

- Ulven er ikke farlig, så man skal på ingen måde være bange for at tage i skoven, slutter han.

Ulven blot et varsel - flere dyr er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce