Ulvefakta: Seneste angreb skete i 1975


Ulvefakta: Seneste angreb skete i 1975

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Danmarks geografi stor nok til vilde ulve? Avisen har spurgt ulveforsker ved Aarhus Universitet, Peter Sunde.

1. Er Danmark stort nok til vilde ulve?
Danmark deler ulvebestand med Tyskland og Polen, forklarer en ekspert. Arkivfoto

- Danmark er ikke stor nok til at have sin egen bestand, men de ulve, vi har, skal tænkes sammen med den centraleuropæiske bestand. Det vil sige, at Danmark deler ulve med Tyskland og Polen, hvor dyrene vandrer frem og tilbage mellem landene.

2. Gavner ulvene den danske natur?

- Det kan man ikke sige entydigt. Det vil være dybt spekulativt at pege på egentlige effekter på naturen, at der er ulve. Det er muligt, at det lokalt vil have betydning for byttedyr- og rovdyrbestanden, hvis der er ulve i området. Men vi ved det ikke, for det er en ny situation. Et forsigtigt skøn er, at det ikke får en stor betydning for den danske natur, at der er ulve i det omfang, vi ser i dag.

3. Er det så ud fra en faglig betragtning overhovedet en god idé, at ulvene er her?

- Vi kan konstatere, at ulvene trives i de områder i landet, som de har slået sig ned i. Den er selv kommet til landet, og den har det godt med at være her. Om det er en god ide eller ej, er en politisk diskussion, som jeg ikke vil deltage i.

4. Er de danske ulve farlige for mennesker?

- Spørger du om risikoen er lig nul, så er svaret nej, men der er mange andre dyr i Danmark, hvor risikoen heller ikke er lig nul. Det gælder eksempelvis hugorme eller krondyr i brunst. Men den adfærd, som europæiske ulve har, viser helt entydigt, at de ikke er interesserede i mennesker. De er meget sky og prøver at undgå dem.

5. Hvornår har der sidst været ulveangreb på mennesker i Europa?

- Det seneste dokumenterede eksempel er fra Spanien i 1975, hvor et spædbarn og et tre-årigt barn blev dræbt af den samme hunulv langt ude på landet.

Ulvefakta: Seneste angreb skete i 1975

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce