Ulovlig hvalfangst skal for retten


Ulovlig hvalfangst skal for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To japanske Greenpeaceaktivister risikerer 10 års fængsel i kampen mod ulovlig hvalfangst. Danske aktivister tænder lys foran den japanske ambassade i sympati.

Aktivister fra Greenpeace demonstrerer med tændte lys og bannere foran den japanske ambassade. Det sker i sympati med de to japanske aktivister Junichi Sato og Toru Suzuki, der risikerer op til 10 års fængsel i en retssag, der begynder mandag.

Ifølge Greenpeace afslørede de for to år siden systematisk og omfattende svindel med fredet hvalkød gennem et statsstøttet japansk hvalforskningsinstitut.

På trods af den dokumentation, de to kunne fremvise, droppede myndighederne efterforskningen af hvalkødsskandalen og brugte i stedet al energi på at efterforske de to Greenpeace-aktivister.

De havde nemlig taget en af de mange kasser med ulovligt skippet hvalkød med fra lodsningsområdet som bevismateriale. Derfor er de sigtet for ulovlig indtrængen og tyveri, skriver Greenpeace i en pressemeddelelse.

- Vi tænder lys foran den japanske ambassade i dag for at bede den japanske ambassadør om at sikre en retfærdig rettergang og stoppe den ulovlige fangst af fredet hval. De japanske myndigheder har opført sig skandaløst i denne sag, og det må stoppe nu, siger kampagnechef i Greenpeace, Henrik Pedersen.

Han afleverer mandag formiddag et brev til den japanske ambassadør på vegne af Greenpeace og den kvarte million mennesker, der over nettet har skrevet sig op som støtter for de to tiltalte japanere.

Ulovlig hvalfangst skal for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce