Ulla Tørnæs tæt på krigen i Afghanistan


Ulla Tørnæs tæt på krigen i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under et lynvisit i Afghanistan kommer udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) tæt på krigen. - Det virker altid meningsløst, når unge mister deres liv, siger hun.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har fået krigen i Afghanistan tæt ind på livet. Hun ankom til den danske lejr i den nordlige del af Helmand kun et halvt døgn, efter en dansk soldat fredag mistede livet. Og hun var også til stede i den danske lejr, da fire danske soldater lørdag blev såret efter at have påkørt en sprængladning.

Både tabet af den danske soldat, og det faktum at 15 danske soldater er såret siden onsdag, påvirker ministeren.

- Først og fremmest går mine tanker til den omkomne soldats familie og pårørende. Det er klart, at når man er i Afghanistan gør det endnu større indtryk på en, når det sker, fordi man er midt i det, og fordi man på egen krop oplever de vanskeligheder de soldater og medarbejdere, der står for genopbygningen, arbejder under, siger Ulla Tørnæs til Ritzau.

Hun forklarer, at stemningen i lejren er stærkt påvirket af tabet af den danske soldat fredag. Alligevel mener hun, at den danske indsats i Afghanistan er nødvendig.

- Det virker altid meningsløst, når unge mister deres liv, men i dag har jeg også oplevet den forskel, vi er med til at gøre for rigtigt mange mennesker hernede. Jeg har besøgt en meget stor pigeskole, som før 2001 var en koranskole under Taliban, siger Ulla Tørnæs.

Ulla Tørnæs tæt på krigen i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce