Uklarhed om dusør på Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgraad ses her under sit pressemøde i lufthavnen torsdag. Fattet men rystet.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Uklarhed om dusør på Pia Kjærsgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem mænd har ifølge et anonymt brev til DF udlovet en dusør på 500.000 kroner for at dræbe Pia Kjærsgaard, oplyser partiet. Politi kender intet til dusøren.

Politiet kender ikke noget til, at der skulle være udlovet en dusør på en halv million kroner for at slå Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, ihjel.

Det oplyser chefpolitiinspektør Jørn Aabye fra Københavns Politi efter, at Dansk Folkeparti ifølge partiets pressechef Søren Søndergaard har modtaget et anonymt trusselsbrev, hvori fem navngivne personer beskyldes for at have udlovet en dusør for drabet på partilederen.

- Jeg vil af hensyn til efterforskningen ikke forholde mig til, hvad der står i det brev. Men jeg kan generelt sige, at vi ikke kender til eksistensen af en dusør på Pia Kjærsgaard, siger Jørn Aabye.

Det anonyme brev blev ifølge Søren Søndergaard afleveret til partiet allerede tirsdag. Og tidligt torsdag morgen valgte politiet så at slå til mod kvintetten på flere adresser rundt om i København.

- Brevet adskilte sig ikke væsentligt fra de mange andre trusselbreve, vi modtager. Men jeg bed da mærke i, at der var opført navngivne personer, og at der var nævnt en dusør på 500.000 kroner for at slå Pia Kjærsgaard ihjel, siger Søren Søndergaard.

Ingen af de fem mænd blev efterfølgende fremstillet for en dommer for trusselsigtelserne.

Ifølge chefpolitiinspektøren har politiet øjnene stift rettet mod, hvem der gemmer sig bag det anonyme brev.

- Det er klart, at det vil være interessant for os at finde ud af, hvem forfatteren er. Og det forsøger vi da også at opklare, siger Aabye.

Hvorfor politiet skred til anholdelse alene efter et anonymt tip, forklarer chefpolitiinspektør Jørgen Aabye således:

- Det hænger velsagtens sammen med det almindelige trusselsbillede, der er mod Pia Kjærsgaard og andre politikere, siger han og nægter at fortælle, om nogle af de anholdte i forvejen var kendt i politiets eller PETs registre.

Han afviser også, at politiet var for hurtige med at anholde de fem.

Uklarhed om dusør på Pia Kjærsgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce