Uffe og Kløvedal betaler sag mod eks-minister


Uffe og Kløvedal betaler sag mod eks-minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To tidligere udenrigsministre har været med til at sikre penge til injuriesag mod Karen Jespersen.

Efter blot to uger er indsamlingen til støtte for den tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Husseins injuriesag mod den tidligere minister Karen Jespersen nået i mål.

Med penge fra blandt andre to tidligere udenrigsministre og forfatteren Troels Kløvedal er der samlet 110.000 kroner ind, hvilket var målet med indsamlingen.

Det skriver gruppen bag initiativet i en pressemeddelelse.

Striden mellem Karen Jespersen og Zubair Butt Hussein blev indledt, da Karen Jespersen som minister i 2009 beskyldte Hussein for at gå ind for stening.

Det førte til en injuriesag mod Jespersen, og hun blev dømt til at betale dagbøder.

Alligevel måtte Zubair Butt Hussein selv betale hovedparten - over 100.000 kroner - af sin advokatregning, mens Karen Jespersen fik sin regning på omkring 300.000 til Kammeradvokaten dækket af staten.

Det fik en række kendte personligheder til at indlede indsamlingen, der skal dække de udgifter, som Zubair Butt Hussein har haft i sagen.

- Bankkontoen har glødet, og det er strømmet ind med støtteerklæringer. Det viser, at sagen handler om helt basale demokratiske værdier som lighed for loven og retssikkerhed, siger Zenia Stampe, initiativtager til indsamlingen og næstformand for De Radikale.

Pengene er kommet i hus med støtte fra markante danske personligheder som de tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann Jensen og Mogens Lykketoft, tidligere operativ leder i PET Hans Jørgen Bonnichsen og forfatter Troels Kløvedal.

Uffe og Kløvedal betaler sag mod eks-minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce