Uenighed om antallet af stærekasser


Uenighed om antallet af stærekasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative er klar til fartkontrol fra stærekasser over hele landet, men ikke nær så mange som nødvendigt ifølge direktøren i Rådet for Sikker Trafik.

De Konservative vil have de såkaldte stærekasser op over hele landet efter et års vellykket forsøg med 10 fartkameraer på Sjælland.

Men mens direktør Anders Rosbo i Rådet for Sikker Trafik mener, at der er behov for flere hundrede kameraer, så sættes det nødvendige antal til langt under 100 af den konservative retsordfører Tom Behnke.

- I forhold til forsøgsordningen kan jeg forestille mig, at vi skal op på 50-60 kameraer på landsplan, måske lidt flere, siger Behnke, som i øvrigt er formand for Rådet for Sikker Trafik.

Behnke er ikke i tvivl om, at kameraerne fører til lavere fart og færre trafikdræbte, men kvaliteten af systemet skulle være i orden før, det kom til Danmark, forklarer ordføreren. Derfor først forsøgsordningen.

- Vi har villet være sikre på, at det vi sætter i værk, er noget der virker og er tilpasset danske forhold. Så vi har været lidt lang tid om at sondere terrænet i forhold til erfaringerne i udlandet, siger han.

Behnke ser gerne, at der hurtigt findes penge til at få kameraer op i 2010, så de ikke skal vente på at blive aftalt i finansloven for 2011.

- Nogle gange kan det lade sig gøre, at vi finder nogle penge i et lille hjørne, siger han.

I Sverige står der allerede 1000 kameraer og i Frankrig 3000 kameraer, påpeger direktøren i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo.

- Så det er flere hundrede, vi snakker om, siger han om det nødvendige antal i Danmark.

Uenighed om antallet af stærekasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce