To udviste irakere blev ikke som planlagt udsendt til Bagdad i går. Den ene befandt sig ellers allerede om bord på flyet mod Irak, men er tilbage i Danmark.

Københavns Byret skulle i går tage stilling til, om udvisningen af den ene iraker skulle sløjfes, men retten mangler at afhøre hans hustru. Derfor udskød dommeren retsmødet og dermed også irakerens eventuelle returrejse. Han skulle have været sat på et fly i går eftermiddag med kurs mod Bagdad.

- Man har fulgt reglerne. Der er indgivet en rettidig begæring om prøvelse af udvisningsspørgsmålet, siger irakerens advokat Gunnar Homann. Irakeren får dermed lov til at blive i Danmark, indtil byretten har afgjort hans sag.

Advokaten mener, at irakerens livssituation er så markant ændret i forhold til det tidspunkt, da han fik dommen, at byretten bør omstøde udvisningen. Manden har op til den planlagte hjemsendelse været løsladt og venter med sin hustru barn nummer tre.

Den anden iraker, der også repræsenteres af Gunnar Homann, blev sendt af sted i går morges som planlagt, men byrettens beslutning betød, at Rigspolitiet hentede ham tilbage og satte ham i Vestre Fængsel.

- Han var på vej til Irak, men i lyset af forløbet af den første sag besluttede vi at afbryde udsendelsen. Det vil sige, at vi har taget ham med hjem igen, og han bliver igen indsat i Vestre Fængsel med henblik på, at vi får en afgørelse fra domstolene, siger vicerigspolitichef Hans-Viggo Jensen. (ritzau)