Udviklingsminister: Rod i GGGI er et særtilfælde


Udviklingsminister: Rod i GGGI er et særtilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge udviklingsministeren støtter Danmark ikke typisk organisationer, der bruger bistandspengene forkert.

Det er ikke normalt, at organisationer, som modtager danske bistandsmidler, har rod i papirerne og tillader flyrejser på første klasse, som tilfældet har været med klimaorganisationen GGGI.

Det slår udviklingsminister Christian Friis Bach (R) fast over for pressen mandag.

- Vi har gennemgået en stribe af de internationale og folkelige organisationer, vi støtter, og dette har været et enkeltstående tilfælde.

- Det er ikke den måde, vi vil bruge danske bistandskroner på. Vores krav til folkelige organisationer er benhårde. Vi kræver, at de rejser på økonomiklasse, siger ministeren.

For to uger siden kunne Ekstra Bladet afsløre, at oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) i sit virke som formand for GGGI, der modtager 90 millioner danske bistandskroner over en treårig periode, adskillige gange har rejst på luftfartens ypperste niveau.

Samlet har flybilletterne kostet organisationen 770.000 kroner, hvilket V-formanden har beklaget.

Christian Friis Bach, der selv sidder i GGGI's bestyrelse, kræver nu en redegørelse af økonomistyringen i GGGI, hvorefter det vil blive besluttet, om Danmark fortsat skal støtte organisationens arbejde med at fremme grøn vækst i fattige lande.

- Jeg håber, at vi fortsætter. Jeg tror, vi fortsætter. GGGI er en vigtig organisation, siger udviklingsministeren.

Det er dog ikke kun Lars Løkkes luksuriøse rejser, den er gal med i klimaorganisationen. For et år siden kunne den sydkoreanske rigsrevision således i en rapport afsløre korruption og magtmisbrug af offentlige midler i GGGI.

- Jeg kendte ikke til detaljerne i revisionsrapporten, men til anbefalingerne om, at vi skulle handle øjeblikkeligt for at sikre procedurer, der lever op til internationale standarder.

- Og det har vi gjort, siger Christian Friis Bach og fortsætter:

- Med den blæst, der har været om GGGI, kunne jeg da godt have ønsket mig, at jeg havde fået en meget mere grundig orientering om detaljerne tidligere, og at vi havde givet Folketinget en grundigere orientering tidligere.

Udviklingsminister: Rod i GGGI er et særtilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce