Patrick Lieffroy var kok på Falsled Kro og før det på franske restauranter med Michelin-stjerner.
I køkkenet på Restaurant Lieffroy i Hesselhuset i Nyborg anvendes mindre kaviar og færre af de allerdyreste råvarer, end Patrick Lieffroy har været vant til.

- Derfor kan vi tilbyde tre retter til 380 kroner uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det har været vigtigt at få et meget bredere publikum, og det er lykkedes.

Medvirkende til prisniveauet er også, at Line og Patrick Lieffroy forsøger at holde omkostningerne nede. Det gælder bl.a. med hensyn til antal ansatte. Parret yder hellere selv en ekstra indsats.

KONTAKT

Restaurant Lieffroy, Hesselhuset, Skræddergyden 34, Nyborg.

www.lieffroy.dk, mail@lieffroy.dk.

Åbent fra kl. 18 tirsdag til lørdag.

- Vi tilstræber også at bruge lokale råvarer og har en aftale med lokale fiskere om at levere fra Storebælt, ligesom vi har lavet aftaler med lokale avlere af grøntsager, frugt og andet, fortæller Patrick Lieffroy.

Restaurant Lieffroy, der har udsigt til Storebælt og ligger få hundrede meter nord for Hotel Nyborg Strand og Hotel Hesselet, åbnede i september sidste år.

- Og heldigvis holder det budget, vi har lagt, og vi er selvfølgelig lykkelige over, at folk bakker os op.

- Ja, folk i Nyborg har virkelig taget godt imod os, og vi befinder os godt. Byen og egnen har meget mere at byde på, end vi vidste, siger Line Lieffroy.

Hun er født i Jylland, opvokset i Højby ved Odense, uddannet som serviceøkonom på Kold College i Odense og var ansat i køkkenet på Falsled Kro, da hun og Patrick Lieffroy mødte hinanden.

37-årige Patrick Lieffroy er næsten opvokset på kroen i Falsled ved Faaborg, for hans far - kokken Jean-Louis Lieffroy - var direktør og medejer i 37 år.

Men det var som udvekslingsstudent i Texas, at tanken om at blive kok modnedes hos Patrick Lieffroy, der efter hjemkomsten kom i lære på Fakkelgaarden i Kollund.

Det var hos Christian Bind, der havde været kok på Falsled Kro i 11 år, og Patrick Lieffroy var på Fakkelgaarden i fire år.

Senere kom han til Michel Michaud på Restaurant Marie Louise i Odense, og derefter arbejdede Patrick Lieffroy i to og et halvt år på tre restauranter i Frankrig. Det var spisesteder med hver tre af de eftertragtede Michelin-stjerner.

I 10 år arbejdede Patrick Lieffroy derefter sammen med sin far i køkkenet i Falsled, der regnes for et af de bedste spisesteder i landet, og efter at faderen havde forladt Falsled Kro, fortsatte Patrick Lieffroy i et års tid.

I årene inden havde han og Line Lieffroy talt meget om at få deres eget. Helt tilfældigt førte en netsøgning til, at parret fik øje på Hesselhuset. Ejendommen blev købt, og en omfattende ombygning, der blandt andet skabte en bolig til Line og Patrick Lieffroy og deres børn på første sal, blev igangsat. Resultatet blev bl.a. et køkken i åben forbindelse med restauranten.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

Patrick Lieffroys kalvemørbrad i hønsefars med spidskål og hjertesalat

3
Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Årets restaurant: Seksstjernet fynsk spisested er blandt de slutnominerede

Patrick Lieffroys friske jordbær med ymersorbet, havreflage og basilikumparfait

Patrick Lieffroys friske jordbær med ymersorbet, havreflage og basilikumparfait