Letbanen skulle være åbnet lørdag 23. september. Efter nyt møde med Trafikstyrelsen står det klart: Banen bliver mere end to måneder forsinket.

Kransekagerne var købt, og talerne var forberedt, men slukørede politikere og letbane-ansatte måtte lørdag 23. september indstille sig på, at Aarhus Letbane ikke kom ud at køre med passagerer. Trafikstyrelsen havde forbudt det.

Nu må politikere, letbane-ansatte og alle andre i Aarhus indstille sig på endnu en forsinkelse. I en pressemeddelelse skriver Aarhus Letbane, at banen heller ikke kommer til at åbne inden for de fem-otte uger efter aflysningen, som Trafikstyrelsen havde stillet i udsigt.

Ifølge pressemeddelelsen er Trafikstyrelsen nu indstillet på at godkende letbanens tog. Det samme gælder infrastrukturen - altså skinner, kørestrøm med mere.

Forbehold for godkendelse

Dog sker godkendelsen med forbehold for godkendelsen af de tekniske regler:

"Der udestår derfor alene en godkendelse af de tekniske regler, før letbanen kan medtage passagerer," står der i pressemeddelelsen.

Letbanens operatør, Keolis, opdaterede torsdag 9. november de sidste udeståender i sit sikkerhedssystem.

"Keolis afventer nu, at Trafikstyrelsen kommer på funktionstilsyn hos Keolis. Der er endnu ikke udmeldt en dato for funktionstilsynet," skriver Letbanen i sin pressemeddelelse.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Aarhus Letbane efter uheld: Sikkerheden er god nok

Aarhus Letbane efter uheld: Sikkerheden er god nok

Letbanetog og bil støder sammen under testkørsel

På fredag er det knald eller fald for plaget letbane

På fredag er det knald eller fald for plaget letbane