Udrykning på skæve vilkår


Udrykning på skæve vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens der er faste lovkrav om, at brandvæsenet skal være fremme ved brande i de yderste egne af landet inden for 15 minutter, er der ingen grænser for, hvor længe en ambulance må være om at nå frem, skriver Politiken Søndag.

Det undrer Foreningen af Beredskabschefer i Danmark, og Hjerteforeningen mener, at der bør være de samme krav til ambulancernes udrykningstid som til brandbilernes.

- Det er lidt underligt, at man kan have faste udrykningstider på brandslukning, hvor det oftest er døde værdier, vi redder, men ikke har faste responstider på ambulanceområdet, siger Henning Holm Johansen, der er beredskabschef i Viborg og formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer.

Amterne stiller krav om, ambulancernes gennemsnitlige responstider, men der er intet loft over de enkelte ture. Derimod er der faste lovkrav til brandvæsenet, der skal være fremme inden for 10 minutter i tæt bebygget område og inden for 15 minutter i tyndere befolkede områder.

- Når man har faste krav til brandvæsenet, mener jeg bestemt også, man bør have det for ambulancer. Hvis man virkelig ville satse på at få hjælpen hurtigt frem, er der mange gode liv og mange gode år, man kan redde, siger formanden for Hjerteforeningen, overlæge Jørgen Fischer Hansen, der peger på, at personer med hjertestop bør have hjælp inden for højst 12 minutter. (ritzau)

Udrykning på skæve vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce