Udlejningsbureauer og sommerhus-søgetjenesten Campaya melder om en markant fremgang i udlejningen af sommerhuse på Fyn. Det varme forårsvejr får en del af æren.

Når der er længe mellem regnbygerne, og solen bager udenfor, bliver det ekstra attraktivt at blive hjemme i Danmark, når ferien skal holdes.

Det mener i hvert fald flere udlejningsbureauer og sommerhus-søgetjenesten Campaya, der råder over 1000 fynske sommerhuse fra blandt andet Dansommer, Novasol og Sol & Strand.

- Indtil videre i år kan vi se, at der er udlejet markant flere sommerhuse på Fyn sammenlignet med sidste år. Faktisk er der fra januar og frem til nu udlejet i omegnen af 50 procent flere sommerhuse til sommer, fortæller kommunikationsmedarbejder Jesper Kamp Kruse fra Campaya.

Vejret har en enorm betydning. Det er svært at forestille sig en god sommer herhjemme, når det regner udenfor. Men når solen skinner, så tror vi på det igen. Den største fremgang i udlejningen har vi mærket de sidste 14 dage

Torben Jersild, direktør i Feriepartner Fyn

Og det er særligt Fyn, der er populær, fortæller han.

- Det er noget højere end landsgennemsnittet på cirka 35 procent flere udlejede sommerhuse i perioden, fortæller han.

Også hos udlejningsbureauet Feriepartner Fyn, der råder over 250 sommerhuse på Fyn, går det rigtig godt med at udleje sommerhuse på Fyn.

- Opstarten var rigtig sløv, men så kom der pludselig gang i den. Nu har vi faktisk udlejet 35 procent flere huse, end på samme tidspunkt sidste år, fortæller direktør Torben Jersild.

Tror på god sommer

De mange gode solskinsdage i maj har en del med det at gøre, mener han.

- Vejret har en enorm betydning. Det er svært at forestille sig en god sommer herhjemme, når det regner udenfor. Men når solen skinner, tror vi på det igen. Den største fremgang i udlejningen har vi mærket de sidste 14 dage, fortæller Torben Jersild.

Hos Feriepartner Fyn er det særligt Nordfyn, Vestfyn og Langeland, der trækker.

- Det er de områder, hvor vi lejer flest huse ud, fortæller han.

Som følge af en ny politisk aftale får sommerhusudlejere næsten fordoblet deres fradrag. Bundfradraget for sommerhusudlejning hæves fra i år fra 21.900 til 40.000 kroner. Aftalen er en del af erhvervspakken, som regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale præsenterede i slutningen af sidste år. Det forhøjede fradrag gælder kun, hvis udlejningen sker gennem et udlejningsbureau. Sker udlejningen privat, er fradraget for sommerhusejerne på 11.000 kroner om året.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.