Udlændingesagens forløb


Udlændingesagens forløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10. juli: Berlingske afslører, at Udlændingeservice gennem flere år har undladt at informere om, at danskere lovligt kan undgå 24-års reglen og tilknytningskravet ved at tage job i et andet EU-land imellem to og 10 uger. I strid med forvaltningsloven, siger eksperter.

12. juli: Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, går ind i sagen og beder om en redegørelse fra Udlændingeservice.

25. juli: EF-Domstolen afsiger dom i en sag, som i praksis gør det lettere for danskere at blive familiesammenført med en ægtefælle uden for EU. Det kræver blot et kort arbejdsophold i et andet EU-land.

27. juli: Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har ifølge Berlingske selv undladt at informere en dansk statsborger om muligheden for at bruge EU-retten til at blive familiesammenført.

29. juli: På TV 2 forsvarer Birthe Rønn Hornbech sig mod anklagerne om misinformation. På et spørgsmål fra studieværten garanterer hun, at "der ikke er fejet noget ind under gulvtæppet."

30. juli: Poul Runge Nielsen, chef for EU-Parlamentets juridiske enhed, gør opmærksom på, at regeringen selv har vedtaget et EU-direktiv i 2003, der gør familiesammenføring lettere. DF's EU-ordfører, Morten Messerschmidt, mener, at regeringen har sovet i timen.

3. august: Det kommer frem, at Udlændingeservice rutinemæssigt stempler fætter-kusine-ægteskaber som tvang. Det sker, selv om domstolene har omstødt otte ud af ni afslag på familiesammenføring i forbindelse med fætter-kusine-ægteskaber.

3. august: Birthe Rønn Hornbech anklager i en kronik i Berlingske EF-Domstolen for at tiltage sig mere og mere politisk magt, hvad hun anser for et demokratisk problem. Hun skriver i øvrigt, at domstolen udgøres af embedsmænd uden folkeligt mandat.

3. august: Dansk Folkeparti kræver en plads ved bordet, når EU-politikken skal udformes. Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, svarer, at DF først må ændre på partiets tilgang til EU.

5. august: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forsikrer på et pressemøde, at den danske udlændingepolitik står fast. Han bebuder, at han vil tage sagen op i EU og kontakte andre EU-lande for at undgå en udhuling af udlændingepolitikken.

6. august: Statsministerens plan møder kritik fra både eksperter og politikere. DF mener ikke, at den er tilstrækkelig til at sikre den stramme udlændingepolitik, og eksperterne sår tvivl om Foghs muligheder for at få ændret det direktiv, som ligger til grund for EF-Domstolens afgørelse. (ritzau)

Udlændingesagens forløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce