Udlændinge spørger dagligt til rejsepenge


Udlændinge spørger dagligt til rejsepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Flygtningehjælp bliver dagligt kimet ned af udlændinge, der vil vide mere om støtte til hjemrejse. Nye regler bliver først vedtaget i marts.

Cirka 15 gange om dagen spørger udlændinge om reglerne for at få en check for at rejse tilbage til deres hjemland. Interessen har været massiv, siden Folketingets partier i forbindelse med efterårets forhandlinger om finansloven for 2010 tog fat på diskussionen om at give udlændinge 100.000 kroner for at tage tilbage.

Det er Dansk Flygtningehjælp, der rådgiver udlændinge, som tænker på at tage hjem med en pose penge i lommen. Her modtager konsulent Vagn Klim Larsen en del af opringningerne.

- Vi får rigtig mange henvendelser hver eneste dag. Reglerne er ikke vedtaget endnu, men der går rigtig mange rygter i miljøet, og det kan vi mærke, siger Vagn Klim Larsen, konsulent hos Dansk Flygtningehjælp, der rådgiver udlændinge, som overvejer at tage hjem med en pose penge i lommen.

Folketinget skal 16. marts tage endelig stilling til, om pengeposen for at forlade Danmark skal værre endnu større end nu. Bliver reglerne vedtaget, vil udlændinge fra ikke-vestlige lande over 18 år få 116.954 for at tage tilbage til hjemlandet. Det beløb er i dag 28.256 kroner. Hidtil har beløbet for udlændinge under 18 år været 9042 kroner. Et beløb der vil stige til 35.651 kroner med de nye regler.

- Mange venter med at tage stilling til, om de benytte sig at ordningen, indtil reglerne er vedtaget. Alligevel får vi mange spørgsmål om teknikken. Nogle vil for eksempel vide, om de kan tage pension med, eller om beløbet bliver udbetalt af én eller flere gange, siger Vagn Klim Larsen.

Ordningen kaldes også repatriering og har skabt splid i oppositionen. Socialdemokraterne og SF er positive, mens De Radikale er mere skeptiske i forhold til at udpege særlige grupper til at modtage repatriering. Partiet har peget på, at det er ikke-integrerede og folk uden arbejde, der især kommer i fokus.

Udlændinge spørger dagligt til rejsepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce