Udlændinge savner kontakt


Udlændinge savner kontakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er svært at falde til, når man kommer til Danmark for at arbejde. Regeringen vil have kommunerne til at hjælpe. Nej, lyder advarslen fra ekspert.

I arbejdstiden bliver der både snakket og grinet, men i fritiden er danskerne sig selv nok. Og det kan være svært at forstå, når man kommer fra Østeuropa eller Indien og ikke kender andre end sine nye kolleger. Det stigende antal udlændinge, som kommer til Danmark for at arbejde, efterlyser mere kontakt med danskere, viser en undersøgelse fra Integrationsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet.

De to ministerier vil have kommunerne til at hjælpe med danske værtsfamilier, men den løsning er ikke tilstrækkelig for de nytilkomne, siger cand.scient.pol. Mehmet Yüksekkaya, der igennem otte år har arbejdet som integrationskonsulent. I stedet opfordrer han virksomhederne til selv at løse opgaven.

- Ofte er der tale om højtuddannede personer, som har brug for at være sammen med ligesindede. En arbejdsplads giver et fælles udgangspunkt, og det skal man udnytte, siger Mehmet Yüksekkaya.

Siden 2001 er indvandringen fra ikke-vestlige lande steget fra 3808 til 14.123 personer. I 2007 kom der flest fra Polen, Tyskland, Litauen, Storbritannien og Indien.

Udlændinge savner kontakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce